Sari la conținut

Dureri Anale - Probleme Generale si Recomandari

dureri anale

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Puteti face cateva recomandari generale pacientilor cu probleme ano-rectale?

Vreau sa incep cu un aspect foarte important, legat de prejudecatile romanilor, atunci cand este vorba sa se prezinte la medic.

Atat barbatii, cat si femeile, indiferent de varsta, au o jena inexplicabila, o pudoare exagerata, ceea ce intarzie prezentarea lor la medicul proctolog, ginecolog sau urolog – specialitati la care, ca vor sau nu vor, trebuie sa-si expuna zonele intime.

Oricum tot vor ajunge la acele cabinete intr-o zi, dar de multe ori intr-o stare in care boala poate fi tratata mai greu sau chiar deloc. De aceea, ii sfatuiesc sa lase la o parte rusinea si sa consulte medicul imediat ce observa aparitia unei probleme de sanatate, cum ar fi o durere anala, chiar daca pentru asta trebuie sa-si dea pantalonii jos…!

Dureri anale – Probleme Generale si Recomandari

Apoi, as pune accent pe igiena defecatiei, pe care multi o ignora. Normal este sa avem un scaun pe zi, de preferat dimineata, iar acesta sa fie de consistenta plastelinei. Modificarea aspectului, mirosului si consistentei materii lor fecale, sangerarea, durerile din zona anala constituie semnale de alarma pentru fiecare persoana si nu trebuie sa intarzie prezenta la medicul specialist.

Alimentatia sa fie cat mai bogata in fibre. Foarte indicate sunt fructele si legumele proaspete, care contin si antioxidanti: vitaminele A, C, E, beta caroten, seleniu, calciu – toate utile organismului, prin rolul de protectie anticancerigena. De asemenea, modul de viata activ este benefic oricarui organism.

Prin miscare si exercitii fizice combatem stresul, ne imbunatatim circulatia sanguina si respiratia, eliminam kilogramele in plus, avem un somn odihnitor, o digestie buna – beneficii care, insumate, ne dau viata lunga si ne feresc de boli, inplicit si de probleme din categoria durerii anale.

Ce avantaje oferiti pacientilor Clinicii Proctoline?

Avantajele pacientilor nostri sunt majore. Clinica Proctoline face parte dintr-o retea internationala, unde aplicam cele mai noi tratamente descoperite pe plan mondial. Ne adaptam din mers, cum s-ar spune, din acest punct de vedere…

Beneficiem de o ambianta placuta si de aparatura medicala moderna, cu care putem efectua toate procedurile pe care vi le-am descris.

Pacientul este scutit de riscurile operatorii si anestezice, de infectiile postoperatorii si intraspitalicesti si nu este scos din circuitul sau activ. Tratamentul se face fara internare si nu presupune dureri anale.

O problema proctologica complexa poate fi tratata in maximum cinci sedinte terapeutice.

Comunicarea este foarte importanta: pacientului i se explica diagnosticul, complicatiile afectiunii sau a bolilor asociate, dar si pasii care urmeaza a fi facuti in tratament.

Ulterior, punem un accent deosebit pe preventie: sfatuim pacientii sa-si schimbe dieta si modul de viata, pentru a preintampina recidivele (detalii aici).

Privirea recunoscatoare a unui pacient, strangerea de mana si acel „Multumesc, domnule doctor” spus cu sinceritate, din toata inima, inseamna pentru noi, medicii, ca ne-am atins scopul!

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?

DESPRE NOI

Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

URMARESTE PROCTOLINE