Sari la conținut

Boli Inflamatorii Intestinale

boli inflamatorii intestinale

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Bolile inflamatorii intestinale sunt afectiuni de etiologie necunoscuta ale tubului digestiv, care apar la tineri, mai frecvent intre 15 si 30 de ani, dar pot aparea la orice varsta. Sunt descrise 2 entitati patologice: rectocolita ulcerohemoragica si boala Crohn.

Rectocolita afecteaza exclusiv colonul, incepand de la rect, progresiv, pe cand boala Crohn poate afecta orice segment al tubului digestiv.

Simptomele cel mai frecvent intalnite pentru boli inflamatorii intestinale sunt diareea, rectoragiile si durerile abdominale; in proportie variabila se asociaza scaderea ponderala, febra si emisia de mucus si puroi.

Evolutia sub tratament este variabila, cu perioade de acutizari si de remisiune, crescand cu varsta.

Diverticuloza nu este leziune premaligna si nu exista risc dar necesita mai multe linii de tratament (derivati de acid 5-aminosalicilic, corticoterapie, imunosupresoare).

Dupa aproximativ 10 ani de evolutie, in functie de agresivitatea formei clinice, exista risc de malignizare, care trebuie exclus prin colonoscopii periodice cu biopsii seriate.

Diverticulii Intestinali

Sunt structuri saciforme de dimensiuni variabile, alcatuite din mucoasa si submucoasa, care sunt proiectate in afara lumenului intestinal. Afectiunea este foarte frecventa, avand o prevalenta de 10 % din populatie si apare la varstnici (detalii aici).

Principalele complicatii care pot aparea sunt hemoragia digestiva inferioara si diverticulita (dureri abdominale, tulburari de tranzit si stare febrila).

Daca si Dumenavoastra prezentati unul sau mai multe simptome ale bolilor inflamatorii intestinale este foarte important sa va prezentati la medicul specialist. Clinica Proctoline este prima clinica privata din Romania dedicata exclusiv tratamentului afectiunilor ano-rectale.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE