Sari la conținut

Tratament fisura anala simpla

Principalul simptom alarmant pentru fisura anala simpla este durerea.

Aceasta se instaleaza uneori chiar in timpul defecatiei sau imediat dupa, avand un caracter de arsură sau usturime, localizată la nivelul anusului, crescand in intensitate, chiar la cateva zile de la aparitia afectiunii, producând uneori episoade depresive.

În faza incipientă, o fisură anala nu este gravă şi în cele mai multe cazuri, se vindecă de la sine in urma unui regim alimentar sanatos, regland totodata tranzitul intestinal astfel incat scaunul sa fie regulat, zilnic.

Prezenta la medicul specialist proctolog, va poate ajuta si indruma pentru a avea un stil de viata sanatos, cu mese regulate, evitand tot ce ne poate afecta sanatatea in primul rand, si mai ales complicatia acestei afectiuni. Medicii Clincii Proctoline  va vor stabili un tratament medical personalizat si un anumit regim alimentar, in functie de tipul si gradul de avansare al afectiunii Dumneavoasta.

Perioada de tratare a fisuri anale simple se poate reduce daca apelam la un medic proctolog inca de la primele simptome identificate.