Sari la conținut

Excizie marisca hemoroidala

Excizie marisca hemoroidala este procedura medicala de eliminare pentru marisca hemoroidala care apare atunci cand persoana in cauza a suferit de hemoroizi externi foarte gravi, timp de foarte multi ani, hemoroizi pe care nu i-a tratat corespunzator sau mai grav, pe care nu i-a tratat sub nici o forma.

Mariscele hemoroidale sunt consecinte ale unor tromboze hemoroidale externe, ramase netratate de-a lungul timpului.

Aceasta afectiune este mai des intalnita la femei care au dat nastere pe cale naturala, iar prin fortare, pielea din jurul sfincterului anal sa se fi intins, fara a avea posibilitatea retractiei.

Fiind si inestetice, mariscele hemoroidale, odata inflamate devin foarte dureroase. Ele sunt de marimi variabile cuprinse intre cativa milimetri pana la 1-3 cm.

Pot fi mai multe marisce hemoroidale.
Inconvenientul pe care il poate da este igena locala mai greu de realizat si intretinut, si de aici suprainfectarea.

Din diverse motive (eritem, micoze, dermatite etc.) ele se pot inflama cu aparitia unei jene, usturimi, prurit (mancarime).

Procedura este foarte simpla, medicii specialisti proctologi intervin asupra mariscelor hemoroidale cu ajutorul surgitronului (aparatura tip laser ) eliminand astfel surplusul epidermic si ameliorand starea pacientilor in cel mai scurt timp, fara a va fi afecta in nici un fel stilul de viata.