Sari la conținut

Excizie abces anorectal superficial (post fisura anala)

Abcesul perianal este infectia localizata la nivelul glandelor anale (cripta).

Acesta ia nastere deseori in urma unor hemoroizi externi trombozati netratati la timp sau necorespunzator.

Atunci cand infectia nu se dreneaza (evacueaza), colectia de puroi se mareste aparand primele simptome alarmante: durere, febra si chiar tulburari majore ale tranzitului intestinal.

Datorita rusinii sau inconstientizarii situatiei grave in care se afla, pacientul va astepta sa treaca de la sine aceasta infectie sau cel mult isi va administra un tratament medicamentos de antibiotice.

La un moment dat, abcesul se va sparge intrerupand astfel lungul sir de nopti nedormite si zile pline de durere. Astfel crezand ca problema a trecut, pacientul nu va mai da importanta cuvenita insa puroiul nu dispare, el continuand sa curga timp de luni de zile si chiar ani, pana ce va determina intr-un final pacientul sa vada un specialist

Totul porneste de la o infectie netratata, ajunsa intr-o faza cronica si care duce la aparitia celei mai riscante boli anorectale, fistula perianala.

Fistula perianala este o candidata serioasa la operatii repetate, din ce in ce mai mari si cu risc mare de recidiva.

Adica si operate, fistula sau abcesul perianal, au tendinta sa reapara sau sa-si continue evolutia.

Medicii specialisti proctologi din cadrul Clinicii Proctoline indeamna pacientii la efectuarea unui control neintarziat, chiar de la primele simptome in zona anala.

Preventia este cel mai eficient tratament, nu lasati o simpla infectie sa va afecteze sanatatea si implicit viata.