Pentru a avea un diagnostic corect si acurat in cazul afectiunilor anorectale, este important consultul la medicul de specialitate, acesta fiind proctologul.Prin efectuarea anuscopiei computerizate, investigatie exacta in vederea diagnosticarii afectiunilor anorectale, pacientul va fi informat de catre medicul specialist de stadiul bolii hemoroidale inca de la primul consult.
Consultul proctologic de prima vizita mai cuprinde anamneza pacientului, inspectia medicala, palparea si tuseul anorectal. Toate acestea stabilind cu precizie diagnosticul in cazul bolnavilor de afectiuni rectoanale.
Aceste afectiuni, sunt multiple, incluzand aici hemoroizii interni, care variaza de la gradul I la gradul IV, hemoroizii externi simpli sau trombozati ( tromboza hemoroidala ), marisca hemoroidala, condiloame anale, polip anal, papila anala hipertrofica, fisura anala, abces perianal, fistula perianala.
Consultul proctologic este foarte important prin prisma faptului ca orice afectiune descoperita din timp poate fi tratata mult mai usor. De altfel este recomandat persoanelor peste 50 de ani sa efectueze un consult proctologic o data pe an, pentru ca, preventia este cel mai bun tratament.

PROGRAMARE ONLINE