Sari la conținut

Tratament hemoroizi cu benzi elastice.

Tratament hemoroizi cu benzi elastice.

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Tratament hemoroizi cu benzi elastice este poate cel mai folosit tip de interventie minim invaziva.

Hemoroizii sunt o afectiune foarte frecventa. Cel mai comun mod de a elimina un hemoroid suparator este prin ligaturarea cu banda de cauciuc, procedura numita Rubber Band Ligation.

Aceasta procedura permite medicului sa plaseze o banda de cauciuc in jurul bazei hemoroidului, limitand astfel fluxul sanguin si cauzand uscarea hemoroizilor, pentru ca acestia sa se desprinda intr-o saptamana sau doua.

Hemoroizii sunt vene inflamate sau umflate, localizate in si in jurul anusului sau rectului inferior si poate provoca simptome de disconfort, inclusiv sangerare, mancarime sau durere. Scopul este de a lega hemoroidul pentru a elimina aceste simptome prin intreruperea alimentarii cu sange a acestuia.

Pregatirea pentru procedura de ligaturare a hemoroizilor

Exista foarte putine manevre de pregatire necesare pentru benzi hemoroidale. Pacientii nu au nevoie de recuperare de lunga durata. In general, pacientii revin la activitatile zilnice in aceasi zi, cu un disconfort minim.

La ce sa ne asteptam in timpul procedurii de ligaturare?

Ligaturarea hemoroizilor este o procedura simpla si rapida efectuate in cabinetul medicului. Medicul va examina mai intai rectul, folosind un mic dispozitiv numit anoscop; ceea ce ii permite sa vada hemoroidul. In continuare, folosind un instrument de specialitate, medicul va apuca hemoroidul, tragandul usor departe de peretele intestinal, si va fixa banda de cauciuc de jur imprejurul bazei hemoroidului. Banda de cauciuc limiteaza alimentarea cu sange a hemoroizilor si in termen de cateva zile hemoroidul se va usca si apoi se va detasa, de obicei, in timpul unei miscari intestinale normale, fara ca pacinetul sa-l observe (detalii aici).

Procedura dureaza, in general destul de putin timp, iar pacientii experimenteaza doar dureri minime, disconfort. Dupa incheierea procedurii s-ar putea sa simtiti ca si cum aveti nevoie la toaleta sau un sentiment de plenitudine la nivelul abdomenului inferior. Pentru a minimiza disconfortul, medicii nostri limiteaza de obicei, numarul de ligaturari la unu sau doi hemoroizi intr-o sedinta. Pacientii cu hemoroizi multipli pot avea nevoie de mai mult de o vizita la medic.
Riscurile procedurii de ligaturare a hemoroizilor cu benzi elastice

Ligatura cu banda de cauciuc pentru hemoroizi este sigur si asociata cu un risc foarte scazut. Complicatiile sunt rare, dar includ sangerare din anus, infectie in zona anala, durere si umflare in zona tratata. Este important sa se stopeze activitatea fizica imediat dupa tratament, pentru a reduce riscul de complicatii.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE