Sari la conținut

Radiofrecventa pentru hemoroizi- chirurgia viitorului

Radiofrecventa pentru hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Incidenta bolilor benigne ale canalului anal depaseste 50 % din populatie.Fara un tratament eficient si la timp ele evoluiaza acut sau cronic catre complicatii, unele chiar grave.Aceasta incidenta este in crestere, reprezentind una din consecintele vietii moderne: alimentatie inadecvata, stress, sedentarism, suprasolicitare, etc.

Radiofrecventa pentru hemoroizi – o metoda moderna (fara bisturiu)

si performanta(fara anestezie generala) de tratament a bolilor anale este RADIOCHIRURGIA(tehnologie americana) sau chirurgia cu radiofrecventa.Ea reprezinta o metoda chirurgicala, ce foloseste undele radio de frecventa inalta(3,8-4Mhz) pentru incizia, excizia si coagularea tesuturilor.In spectrul undelor radio aceste unde se situiaza intre undele radio AM si FM.(foto 1)

RADIOCHIRURGIA are mai multe avantaje fata de alte metode chirurgicale (bisturiul, electrocauterul, lasserul, etc.) :
1.RADIOFRECVENTA efectuiaza incizia(taierea) si coagularea(cauterizarea) simultan(in acelas timp), inlocuind in acest mod bisturiul si firele de sutura.
2.Nu traumatizeaza sever tesuturile, nici mecanic(ca si in cazul bisturiului), nici termic(ca si in cazul electrocauterului sau lasserului), datorita faptului ca formeaza o cantitate mica de caldura.
3.Exclude posibilitatea suprainfectarii plagii(nu se formeaza puroi) din cauza efectului de “sterilizare” pe care il are RADIOFRECVENTA.
4.Nu se “apasa” cu presiune pe tesuturi in timpul inciziei, ceea ce permite a efectua interventii chirurgicale pe tesuturi foarte subtiri(Ex.:pe ochi) sau “mobile”(Ex.:pe pleoapa).
5.S-a demonstrat microscopic, ca regenerarea dupa interventiile cu RADIOFRECVENTA este mai rapida si mai “estetica” (lipsesc cicatricile dure).
6.Datorita cantitatii mici de caldura , care se formeaza in tesuturi la trecerea undelor radio, ele raman aproare neschimbate, ceea ce este foarte important pentru biopsie( cand este nevoie de trimis o” proba” de tesut, pentru a cunoaste natura lui).
Ca si contraindicatii pt utilizarea RADIOFRECVENTEI pot fi mentionati pacientii cu stimulatoare cardiace vechi, neecranate(pacemaker) si cei cu defibrilatoare cardiace implantabile.In aceste cazuri se pot forma interferente electromagnetice, care pot duce la aritmii.Se recomanda anterior interventiei de a se efectua un consult cardiologic (detalii aici).
Datorita eficientei sale si usurintei cu care se aplica, RADIOCHIRURGIA este utilizata in aproape toate specialitatile medicale: chirurgie generala, ginecologie, neurochirurgie, ORL, dermatologie, stomatologie, etc.

Autor: Dr. Radu Viorel – Expert in Radiochirurgie

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE