Sari la conținut

Radiochirurgia

radiochirurgia pentru hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Obiectivul:

Radiochirurgia pentru hemoroizi este o metoda atraumatica de taiere si coagulare a tesuturilor moi cu minim de durere postoperatorie si distructie tisulara (a tesutului). Se foloseste „Surgitronul” (generatorul de unde radio) pentru tratarea a numeroasei varietati a bolilor canalului anal datorita actului sigur chirurgical caracterizat prin: precizie, adaptabilitate si siguranta operatorie mare.

Material si metoda:

In clinica proctologica „Proctoline” in perioada ianuarie 2005 – ianuarie 2011 s-a intervenit in conditi de ambulatoriu la 1246 pacienti cu fistule perianale transfincteriane joase si subcutaneomucoase, cat si fisuri anale infectate, transformate in fistule post abces submucos anal.

Au fost 65% barbati si 35% femei cu varste cuprinse intre 27 si 64 ani.

Nu a fost necesara: pregatire preoperatorie speciala; interventiile chirurgicale s-au realizat in conditii de ambulatoriu; sub anestezie locala, practicandu-se fistulotomie (taierea fistulei perianale si cauterizarea ulterioara a plagii) sau indepartarea completa a fistulei (fistulectomie) sterilizandu-se plaga prin cauterizare.

Postoperator au fost necesare 1-2 zile analgezice usoare; nu s-au indicat administrarea de antibiotice; nu a fost necesara o ingrijire speciala a plagii, decat baie de sezut cu apa calda de doua ori pe zi si aplicatii locale de unguent cicatrizant; in 2-4 saptamani plaga s-a vindecat complet (detalii aici).

Rezultate:

au fost evidentiate cateva complicatii minore: secretie seroasa la nivelul plagii (linforee) timp de 7 – 10 zile; minima sangerare postoperatorie pe pansament, acuze algice moderate timp de 5 – 7 zile, si prezenta tesutului de granulatie in 7 cazuri ce a necesitat chiuretaj cu radiofrecventa.

Toti pacientii au efectuat videorectosigmoidoscopie fara a li se decela o patologie asociata.

Tesuturile rezecate (fistulele perianale indepartate) au fost examinate histopatologic cu rezultate de benignitate.

Concluzii:

interventiile chirurgicale cu radiofrecventa (radiochirurgia), efectuate sub anestezie locala si in conditii de ambulatoriu, ofera, in maini experimentate, multe avantaje. Minimum de distructie tisulara, minim discomfort postoperator, o regenerare tisulara rapida in timp, fara suprainfectie si lipsa suprainfectarii plagilor(efect de sterilizare).

 
 

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE