Sari la conținut

Hemoroizi interni - cum se manifesta?

manifestarea hemoroizilor interni

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Manifestarea hemoroizilor interni

Hemoroizii sunt o problema medicala care afecteaza cu precadere populatia din marile orase. De fapt, aparitia hemoroizilor este mai degraba o consecinta a stilului de viata, fiind provocata de diete neechilibrate, de perioade de odihna si de somn insuficiente, precum si de aspecte legate de igiena personala.Hemoroizii apar in momentul in care venele din zona anala si rectala nu mai functioneaza corespunzator si se transforma in pungi sangerii de tesut care se inflameaza excesiv daca nu sunt luate masuri. Uneori, hemoroizii ies din canalul anal prin orificiul anal, devenind ceea ce se numeste hemoroizi externi. Daca se ajunge in acest stadiu, hemoroizii isi vor face simtita prezenta prin durere, senzatie de mancarime si sangerari.

Asadar, exista doua tipuri de hemoroizi: interni si externi. Hemoroizii externi sunt vizibili la exteriorul deschizaturii anale si sunt extrem de durerosi, mai ales in timpul folosirii toaletei, pentru ca in zona anusului exista receptori pentru durere, spre deosebire de interiorul canalului anal. Hemoroizii interni nu isi fac simtita prezenta prin durere la inceput. Singurul indiciu despre existenta hemoroizilor interni sunt petele de sange pe scaun, in timpul folosirii toaletei. Tocmai pentru ca in interiorul canalului anal nu exista receptori de durere, hemoroizii interni sunt foarte dificil de depistat.

Hemoroizi interni Persoanele care nu au scaun in mod regulat sau cei care amana momentul folosirii toaletei, sunt cei mai predispusi la aparitia hemoroizilor pentru ca scaunul capata o consistenta foarte solida si provoaca fisuri la nivelul mucoasei ce captuseste canalul anal. Daca problema hemoroizilor este tratata din momentul in care se observa pete de sange pe scaun, atunci solutia este foarte simpla: o schimbare in obiceiurile alimentare si un tratament medical sub atenta monitorizare a medicului proctolog. Insa, asa cum am mai mentionat, in acest stadiu, hemoroizii interni sunt greu de depistat. De obicei, hemoroizii isi fac simtita prezenta in stadii mai avansate, cand deja lucrurile se complica.

Majoritatea celor care lucreaza in conditii de stres sunt predispusi la aparitia hemoroizilor pentru ca nu au timp sa manance si sa se odihneasca corespunzator. Si cu atat mai putin au timp sa observe ca este posibil sa sufere de hemoroizi in stare incipienta. Astfel, hemoroizii interni nedurerosi ajung sa se dezvolte excesiv si sa patrunda prin orificiul anal, devenind hemoroizi externi care cauzeaza durere, mancarime si sangerari.

Daca mai ai nevoie si de alte motive pentru a lua masuri la timp impotriva hemoroizilor, imagineaza-ti cum decurge o zi la birou, tinand cont ca ai suferi de hemoroizi externi (detalii aici). Disconfortul, durerea si mancarimea provocate de hemoroizi nu iti vor da pace si va trebuii sa fi foarte atent in ceea ce priveste sangerarile.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE