Sari la conținut

Hemoroizi sau Fisura Anala?

hemoroizi sau fisura anala​

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Suferinta Mare si Simptome Asemanatoare – ce poate fi, hemoroizi sau fisura anala

De regula, persoana care are dureri si hemoragii in regiunea sfincterului, este convinsa ca are hemoroizi. Acest lucru este aproape adevarat, dar nu in toate cazurile. E adevarat ca hemoroizii sunt foarte raspanditi, si se poate chiar afirma ca jumatate din populatia adulta sufera de aceasta afectiune, dar nu intotdeauna este vorba de hemoroizi.Uneori avem de a face cu fisura anala. Aceasta afectiune nu este mai putin dureroasa, uneori este chiar mai dureroasa.

Ce este fisura anala si cum se trateaza?

Nimic nu e mai firesc decat sa cerem explicatii de la unul din medicii de la Proctoline, reteaua internationala de clinici specializate in tratamentul hemoroizilor si a fisurii anale, fara operatie.

Deci – ce este fisura anala?
Fisura anala este o crapatura in partea interioara a sfincterului, care nu se vindeca si cauzeaza suferinta mare.

Cand exista suspiciunea fisurii anale?

Bineinteles, nu puteti vedea cauza durerilor cumplite si a hemoragiilor din regiunea sfincterului.
Dar, in momentul in care durerile devin mai mari, in special in timpul scaunelor, si apare sangerare la sfincter, suspiciunea unei fisuri anale este intemeiata.
In aceasta situatie se recomanda sa va adresati imediat unui specialist proctolog. Numai specialistul proctolog poate stabili cu siguranta daca e vorba de hemoroizi, de fisura anala sau, mai rau, de tumori maligne.

Din ce cauza apare fisura anala?

Fisura apare in special ca urmare a unui efort fizic exagerat in partea inferioara a bazinului si la sfincter. De aceea, cei la care apare fisura anala sunt indeosebi persoanele cu constipatie – consecinta a eforturilor mari pe care le fac la toaleta.
Fisura se produce deseori la femei insarcinate, sau dupa nastere. Si aici cauza este presiunea exagerata in abdomenul inferior.

De ce fisura nu se vindeca de la sine, asa cum se intampla la majoritatea ranilor?
Medicii au descoperit in ultimii ani cauza principala a nevindecarii, de la sine, a fisurii anale. Din cauza durerii mari, muschiul se contracta si pur si simplu nu permite inchiderea ranii.

Care e tratamentul cel mai eficient al fisurii anale?

Daca starea nu e grava, se poate institui ceea ce se cheama „tratament conservativ”: medicamente pentru inmuierea scaunului, pentru reducerea constipatiei, bai de sezut si fireste, unguenti contra durerii. Dar daca starea e mai grava, durerile sunt mari si hemoragiile extinse, medicul de familie va indruma pacientul in general la chirurg, pentru a fi operat. Din cele de mai sus ati putut vedea ca tratamentul conservativ va putea, de regula, doar sa usureze starea, dar nu sa rezolve problema in sine. Pe de alta parte, operatia e o solutie riscanta. Este cunoscut ca si anestezia poate fi periculoasa. Se pune intrebarea: ce facem ca sa evitam operatia ?

Domnule doctor, oare e posibil sa rezolvam problema hemoroizilor sau a fisurii anale, fara operatie?

Raspunsul proctologului de la Clinicile Proctoline: „Bineinteles”. Proctologii de la Clinicile Proctoline s-au specializat in decursul ultimilor 17 ani in tratamentul ambulatoriu, care rezolva problema fisurii anale fara spitalizare sau operatie.
Dupa cum s-a explicat la inceputul acestui articol, fisura anala nu se vindeca, deoarece muschiul contractat nu permite inchiderea ranii.
Metoda noastra de tratament este moderna si ingenioasa.
In loc sa incercam sa vindecam rana in sine, noi folosim metode de tratament moderne, indreptate nu asupra ranii, ci asupra muschiului, si producem relaxarea acestuia. Cand muschiul e relaxat- rana se poate inchide si astfel, se rezolva problema dureroasa a pacientului, care scapa de suferinte si de operatie.”

Oare tratamentul hemoroizilor si al fisurii e similar?

La intrebarea acesta raspunde proctologul de la Clinicile Proctoline: „Nu, sub nici o forma. E vorba de doua maladii complet diferite, care necesita metode de tratament complet diferite. Dupa cum am explicat – noi tratam fisura de regula prin relaxarea muschiului contractat, iar hemoroizii sunt tratati cu o metoda combinata, de raze infrarosii si ligare”.

Domnule doctor, ce recomandati pacientului care, dupa ce a citit acest articol, va spune ca, crede ca are hemoroizi?

Raspunsul proctologului: „E adevarat ca sunt de parere ca pacientii trebuie sa inteleaga de ce sufera, si care e tratamentul. In era noastra moderna, pacientul are drepturi, si e important sa primeasca informatia necesara despre boala sa, dar articolele, cartile sau informatiile din Internet sau din orice alta sursa nu pot inlocui examenul medical, facut de un specialist. Cea mai importanta recomandare pe care pot s-o dau pacientului care are dureri si hemoragii, este sa se adreseze in primul rand medicului specialist proctolog. Numai specialistul va putea sa puna diagnosticul exact al bolii si sa stabileasca programul terapeutic cel mai adecvat. In general vindecarea se va produce in timp scurt (detalii aici).

Hemoroizi sau Fisura Anala?

In situatia aceasta, unde sa se adreseze cel care are hemoroizi si fisura anala?

Cel mai bine este sa se adreseze unei clinici medicale specializata in probleme de proctologie. La On Clinic, reteaua de clinici internationala, exista o sectie speciala care se ocupa exclusiv de hemoroizi si fisura anala, fara operatie (Proctoline). Echipa de medici are experienta in domeniu de cca 15 ani, cu zeci de mii de pacienti de pe tot cuprinsul globului. Este vorba de o unitate medicala particulara, cu cei mai buni proctologi. Cel care intelege ca sanatatea este lucrul cel mai important in viata, nu se va multumi decat cu tratamentul la cei mai buni medici.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE