Sari la conținut

Cum prevenim hemoroizii

Cum prevenim hemoroizii

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Cum prevenim hemoroizii? Cel mai bun mod este de a pastra consistenta la scaune moale, astfel incat sa trecem peste aceste scaune usor, fara sa ne ranim. Pentru a preveni hemoroizii si pentru a reduce simptomele, urmati aceste sfaturi:

Mananca alimente bogate in fibre pentru prevenirea hemoroizilor.

Mananca mai multe fructe, legume si cereale integrale. Procedand astfel, vom ajunge sa avem un scaun moale si usor de eliminat, care va va ajuta sa evitati un efortul ce poate provoca hemoroizi sau agrava simptomele de hemoroizi existente. Adauga fibre in dieta ta in mod treptat, pentru a evita problemele cu gazele.

Bea multe lichide pentru prevenirea hemoroizilor.

Beti sase pana la opt pahare de apa si alte lichide (nu alcool), in fiecare zi pentru a ajuta la mentinerea scaunelor moi.

Luati in considerare suplimente de fibre pentru prevenirea hemoroizilor.

Cei mai multi oameni nu primesc o cantitate suficienta de fibre – 25 de grame pe zi pentru femei si 38 de grame pe zi pentru barbati – in dieta lor. Studiile au aratat ca suplimentele de fibre, amelioreaza simptomele generale si sangerarea hemoroizilor. Aceste produse ajuta la mentinerea scaunelor moi si regulate.

Daca utilizati suplimente de fibre, asigurati-va ca beti cel putin opt pahare de apa sau alte lichide, in fiecare zi. In caz contrar, suplimentele pot provoca constipatie si constipatia este cel mai mare dusman.

Nu contracta.

Contractia muschilor si oprirea respiratia atunci cand incearcam sa eliminam un scaun creeaza o presiune mai mare in venele din rectul inferior.

Mergi la toaleta rapid, de cate ori simti nevoia. Daca va asteptati sa treaca senzatia si nevoia de a elimina materiile fecale, scaunul ar putea deveni uscat, tare si va va fi mult mai greu.Ramaneti activ pentru a ajuta la prevenirea constipatiei si a reduce presiunea pe vene, care poate sa apara dupa perioade lungi de stat in picioare sau asezat. Miscarea va poate ajuta, de asemenea, sa pierdeti din surplusul de greutate care, de asemena, poate contribuii la aparitia de hemoroizi (detalii aici).

Evitati perioadele lungi de stat pe scaun. Stand prea mult timp, in special la toaleta, se poate creste presiunea asupra venelor din anus.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE