Sari la conținut

Colonoscopie - un examen medical necesar

colonoscopie

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

O colonoscopia este metoda care exploreaza endo-luminal, in timp real, zona anala, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul si valva ileo-cecala. De asemena se poate explora si ultima ansa ileala. Ca si endoscopia tubului digestiv superior, colonoscopia are scopul de a diagnostica, dar si terapeutic: biopsierea, coloratiile intracavitale, polipectomia, hemostaza leziunilor sangerande, mucosectomia, dilatatiile stenozelor, insertia de stenturi in obstructiile critice cu ocluzie intestinala, etc.

Doctorul specialist va studia rezultatele colonoscopiei iar apoi, va prezinta si discuta rezulatele cu dumneavoastra.

Rezulatat Negativ al Colonoscopiei

O colonoscopie este considerata negativa daca doctorul nu gaseste nimic anormal in colon.
Daca nu prezitini un risc ridicat, nu este predispus sa dezvolti cancer de colon, nu prezinti factoiri de risc, doctorul iti va recomanda sa faci urmatoarea colonoscopie dupa 10 ani.
In cazul in care prezinti resturi si materii in colon, care impiedica o vizualizare si examinare completa a acestuia, doctorul iti va recomanda sa repeti colonoscopia.

Rezulatat Pozitiv al Colonoscopie

O colonoscopie este considerata pozitiava daca doctorul descopera polipi sau tesuturi anormale in colon.
Majoritatea polipilor de colon sunt benigni (nu sunt cacerosi) dar unii dintre acestia se pot transforma (se pot maligniza) in timp. Polipi eliminati in timpul colonoscopiei sunt trimisi la laborator pentru analize, astfel sa stabileste daca polipi sunt cancerosi, precancerosi sau noncancerosi (detalii aici).

In functie de marimea si numarul polipilor ti se vor recomanda mai multe analize si ecografii.
Daca doctorul descopera unul sau doi polipi, cu dimensiuni ce nu depasesc 1 cm in diametru, iti va recomanda sa repeti colonoscopia peste 5-10 ani, depinde si de ceilalti factoi de risc pe care ii prezinti. Daca ai polipi colonici dezvoltati sau un numar foarte mare, daca polipi prezinta un anumit tip de celule cu anumite caracteristice, doctorul iti va recomanda ca urmatoarea colonoscopie sa fie efectuata dupa 3-5 ani, depinde de factorii de risc.

Daca au fost eliminati unul sau mai multi polipi colonici cancerosi in timpul colonoscopiei, doctorul iti va recomanda o colonoscopie mai amanuntita in urmatoarele 3-6 luni sau un an. Daca ai un polip sau tesut anormal in colon, care nu au putut fi eliminate la colonoscopie, doctorul iti va recomanda sa repeti colonoscopia cu un medic gastroenterolog specializat in indepartarea polipilor colonici mari si operatii chirurgicale.

Probleme care pot aparea la colonoscopie

In cazul in care medicul nu poate vizualiza cu claritate colonul, iti va recomanda sa repeti colonoscopia la scurt timp. In cazul in care doctorul nu poate explora tot colonul in amanuntime, iti va recomanda o investigatie cu bariu sau o colonoscopie virtuala, pentru a cerceta intreg colonul.o 

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE