Sari la conținut

Tratarea hemoroizilor - trei intrebari cheie

tratarea hemoroizilor

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Tratarea hemoroizilor este o activitate destul de complicata pentru unele persoane care nu doresc sa se informeze din cauza jenei pe care o cauzeaza aceasta afectiune.

Hemoroizii sunt de doua tipuri, interni si externi, iar tratarea hemoroizilor externi difera adesea de tratarea hemoroizilor interni.

Simptomele cauzate de hemoroizii externi sunt mult mai pronuntate din cauza localizarii acestora, din cauza faptului ca sunt mult mai expusi „agresivitatii” intampinate din partea lenjeriei intime, a miscarilor corpului, a pozitiilor corpului, a atingerilor neadecvate, a hainelor stramte etc.

Tratarea hemoroizilor externi se poate face mult mai devreme decat in cazul hemoroizilor interni, acest lucru fiind unul benefic, deoarece doar asa se poate grabi procesul de vindecare totala al hemoroizilor. In cazul hemoroizilor interni tratarea intervine intr-un stadiu mult mai avansat al afectiunii, deoarece simptomele nu se fac simtite inca de la aparitia hemoroizilor.

Cum se poate face tratarea hemoroizilor?

Cel mai simplu mod de a trata hemoroizii este acela e a combate cauzele aparitiei lor.

Avand in vedere ca principalele cauze ale hemoroizilor sunt constipatia, diareea acuta si stresul, un tratament hemoroizi perfect ar fi acela care ar restabili un echilibru digestiv care sa inlature problemele de genul celor expuse mai sus si care ar ajuta o persoana sa scape de stresul cotidian atat de daunator hemoroizilor.

Asadar, o dieta plina de fibre, legume si fructe proaspete, cereale integrale si lichide combinata cu un program de exercitii fizice usoare si de relaxare este remediul perfect si reprezinta apogeul cand vine vorba de tratarea hemoroizilor (detalii aici).

Cum se face tratarea hemoroizilor in mod chirurgical?

Daca optiunile de mai sus nu te incanta, si daca doresti sa apelezi la tratarea hemoroizilor in mod chirurgical, care asigura o vindecare definitiva, atunci raspunsul la aceasta intrebare este ceea ce cauti.

Tratarea hemoroizilor in mod chirurgical include interventii precum scleroterapia, terapia cu laser (doua interventii minim invazive nedureroase), si ligatia cu benzi de cauciuc si hemoroidectomia (in cazurile cele mai severe si care nu prezinta alta optiune de tratare).

Este tratarea hemoroizilor in mod natural optiunea optima?

Foarte multe persoane nu sunt convinse de tratarea hemoroizilor in mod chirurgical, dar nici in mod alternativ, prin modificarea dietei si a stilului de viata, si aleg de cele mai multe ori sa recurga la tratarea hemoroizilor prin metode naturale bazate pe plante, legume si ierburi.

Astfel, plante precum Aloe Vera, grasita, coada calului si castanele salbatice precum si legumele precum usturoiul, ceapa si ridichiile albe pot ajuta la ameliorarea hemoroizilor pe termen scurt dar nu trateaza afectiunea definitiv.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE