Sari la conținut

Tratament fisura anala cronica

Fisura anala cronica este o faza mai avansata si poate fi luata in considerare atunci cand a trecut ceva timp de la primele semne ale aparitiei unei fisuri anale.

Tot ce am incercat, tratamente, unguente, ceaiuri, se pare ca au fost in zadar. Am avut speranta ca afectiunea a trecut, insa, pentru ca nu a fost tratata corespunzator, la timp, sau de catre un specialist proctolog, dintr-o simpla fisura acuta a devenit cronica.

De la mici sangerari sesizate pe servetul igienic dupa defecatie sau cateva picaturi de sange rosu curat in vasul de toaleta, pot aparea chiar sângerări masive, durere şi se poate ajunge la infectarea acesteia cu producerea unui abces perianal.

Exista aparatura performanta in cadrul Clinicii Proctoline, iar prin radiofrecventa, surgitron sau infrared, se pot face cauterizari, astfel incat fisura anala cronica sa se inchida si noptile lungi nedormite sau zilele pline de durere si disconfort sa dispara.

O alimentatie sanatoasa, un stil de viata sanatos, prin care sa se evite in primul rand constipatia, va elimina posibilitatea recidivei acestei afectiuni.

Fisura anala cronica necesita, de multe ori, o schimbare a tratamentului.

Cand pacientii sunt intoleranti sau nu raspund la tratamente non-chirurgicale, chirurgia devine necesara.

Tratamentele nonchirurgicale, de ultima generatie, castiga teren in fata tratamentelor clasice si interventiei chirurgicale.