Sari la conținut

Simptome si tratament pentru fisuri anale

simptome si tratament pentru fisuri anale

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Ce trebuie sa cunoastem despre simptome si tratament pentru fisuri anale?

Fisurile anale sunt sparturi sau rupturi care apar in regiunea anala, cauzand disconfort, durere si sangerari ocazionale.

Fisurile anale sunt legate indeaproape de hemoroizi, dar nu sunt hemoroizi. Gradul de durere pe care o poate simti o persoana variaza de la individ la individ si va depinde intotdeauna de locul in care apare si de numarul de fisuri anale, pielea care se rupe in apropierea rectului.

Durerea poate aparea in timpul sau dupa defecatia normala si poate dura destul de mult.

Este foarte dureros pentru unii, mai ales pentru bebelusi si pentru copii mici. Acesta este motivul pentru care, daca sunteti parinte, ar trebui sa aveti mereu la indemana ceva pentru usurarea durerii anale pentru copilul sau bebelusul dumneavoastra.

Fisurile anale apar in partea exterioara a anusului, asociate de obicei cu senzatii de arsura sau mancarime. Mai mult, unele prezinta si o scurgere urat mirositoare care se lipeste de obicei de lenjerie.

Exista multe teorii cu privire la aparitia si gradul de incidenta a fisurilor anale si se crede ca sunt cauzate de intinderea mucoasei anale dincolo de limitele acesteia.

Vinovatul principal este constipatia cronica.

Acest lucru se intampla atunci cand este eliminat un scaun mare si tare prin anus in timpul defecatiei; se pune presiune suplimentara pe vene si aceasta va cauza o ruptura in canal sau la anus.

Conform ultimelor studii, fisurile anale sunt cauzate si de actiunile involuntare ale sfincterului anal intern care nu poate sa se relaxe in timpul defecatiei. Daca credeti ca aveti acest tip de boala, ar trebui sa va ganditi imediat la tratamente pentru a ameliora simptomele.

Actionand rapid si cautand usurarea pentru fisurile anale si un tratament corespunzator, veti putea controla durerea si disconfortul cauzate de boala.

Vestea buna este ca exista Clinicile Proctoline

La clinicile Proctoline se trateaza fisurile anale fara operatia dureroasa (bisturiu) si fara internare in spital. De asemena viata Dvs nu va fi afectata, va puteti urma programul zilnic obisnuit (detalii aici).

Daca nu ati ajuns inca la medic si vreti sa scapati pentru o clipa de durere sau de mancarimi, puteti sa incercati urmatoarele lucruri:

Faceti o baie calda. Adaugati sare in apa pe care o veti utiliza pentru a va spala si ar fi bine sa stati cu partea afectata in acea apa. Apa ar trebui sa fie calda, dar tolerabila.

Incercati sa aplicati ulei cald din germeni de grau pentru a grabi vindecarea.
Mentineti uscata zona afectata. Puteti alge sa puneti o cantitate considerabila de pudra pentru bebelusi.

Daca apare o fisura anala continua, doctorul poate decide ca problema este de fapt o leziune interna sau un spasm muscular.

Ameliorarea simptomelor de durere si mancarime ar trebui sa fie primul lucru la care se gandeste o persoana care sufera de fisuri anale. Intotdeauna trebuie sa actionati rapid pentru a trata problema! Mergeti la medic, este unica solutie pe termen lung. Nu riscati sa ajungeti la complicatii.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE