Sari la conținut

Operatia de Hemoroizi sau Fisuri Anale poate fi evitata

operatia de hemoroizi sau fisuri anale

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

E surprinzator cat de multi oameni descopera ca operatia de hemoroizi sau fisuri anale poate fi evitata, mult prea tarziu, mult dupa ce au trecut operatia de extirpare a hemoroizilor, ca de fapt ar fi existat si o alta posibilitate, si ca operatia nu era inevitabila.

Dar bine inteles ca atunci e deja prea tarziu… In multe cazuri se poate scapa de hemoroizi si chiar si de fisura anala prin cateva scurte sedinte de tratament, fara a te apropia macar de spital si fara internare.

Nu stiati ? De la Clinicile Proctoline ni se comunica ca la ei exista o sectie speciala de proctologie, specializata in tratamentul ambulatoriu al hemoroizilor si fisurii anale.

Care sunt aceste tratamente ambulatorii? E vorba de tratamente care nu necesita internare.

De aceea, daca aveti hemoroizi sau fisura anala, si inca nu s-a gasit solutia problemei, sau daca vi s-a recomandat operatia, merita sa cereti o opinie medicala suplimentara la Proctoline. Exista sanse bune sa nu trebuiasca sa faceti operatia, si sa evitati durerile si suferintele legate de ea.

Oare hemoroizii sunt o boala ? Iar daca da, ce fel de boala?

Denumirea de „hemoroizi” e cunoscuta, gresit, ca fiind numele unei boli, desi toata lumea, in mod natural, are hemoroizi. Hemoroizii sunt vase de sange situate in sfincter si ca atare, au rolul sa canalizeze cantitatea mare de sange care ajunge in acest loc si sa permita fecalelor sa iasa din corp fara senzatie de durere.

Problema incepe cand functionarea hemoroizilor e deranjata si ei se transforma in vase umflate, sangerande si dureroase. Si astfel, orice mers la toaleta devine un eveniment dureros si neplacut.

Problema hemoroizilor e cauzata, dupa cum rezulta din majoritatea cercetarilor efectuate, de mai multi factori:

Alimentatie incorecta – de exemplu, consum redus de fructe, legume, si alimente care contin fibre nutritive

Presiune intra-abdominala, intalnita indeosebi la femeile gravide si la femei in perioada care urmeaza nasterii

Presiune crescuta asupra regiunii bazinului inferior, cauzata de efort fizic mare – transportul unor incarcaturi grele, ridicarea greutatilor in sport etc.
Sedere indelungata pe closet.

Datele statistice arata ca peste 50% din populatia adulta sufera de hemoroizi care au devenit o problema extrem de deranjanta, dar numai cateva procente necesita interventie chirurgicala. Iar daca aceasta afirmatie e adevarata, se pune intrebarea:

Cum se poate explica faptul ca totusi, atat de multi pacienti sunt indrumati sa faca operatie de hemoroizi si fisura anala?

Una din cauze este lipsa de chirurgi-proctologi specializati in problemele sfincterului, iar a doua cauza este lipsa mijloacelor tehnologice si solutiilor moderne adecvate.

Cine are nevoie de operatie?

Numai pacientul considerat un caz grav cu adevarat, la care medicul a diagnosticat hemoroizi de gradul 4, are nevoie de operatie. In general hemoroizii in aceasta stare sunt rezultatul neglijarii, care impune interventia chirurgului, fara posibilitatea unui tratament ambulatoriu.

Poate fi evitata interventia chirugicala?

In general, raspunsul este da. Experienta uriasa a Clinicilor Proctoline arata ca peste 90% din pacientii cu hemoroizi sau fisura anala care viziteaza clinica, reusesc sa scape de problema in numai cateva sedinte de tratament scurte, de cateva minute fiecare, fara a avea nevoie de operatie (detalii aici).

De ce problema nu trebuie neglijata?

Acum, dupa ce ati citit articolul, va este clar cat e de important sa va adresati medicului specialist proctolog. Cu cat tratamentul e inceput mai devreme, cu atat mai mari sunt sansele sa rezolvati problema cat timp e inca „minora”, fara sa aveti nevoie de operatie.

Dar dorim sa subliniem inca odata: chiar daca medicul care v-a examinat ridica mainile si va indruma la operatie, asta nu inseamna sfarsitul povestii. E foarte probabil ca medicii de la Proctoline sa reuseasca sa rezolve problema cu metodele lor de tratament avansate. Ei au experienta internationala in tratamentul bolii Dv.

Sute de mii de pacienti de pe tot cuprinsul globului, suferinzi de hemoroizi si fisura anala, au scapat de operatie datorita medicilor de la Proctoline.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE