tratament corect hemoroizi

Managementul in ceea ce priveste tratamentul medical pentru hemoroizi are ca prioritate evitarea constipatiei.
De obicei se recomanda dieta bogata in fibre si multa apa.

Acest lucru are ca efect evitarea scaunelor mai lungi de 2 minute. O incordare prelungita poate agrava de fapt, aceasta afectiune. In cazul in care pacientul nu poate avea o miscare intestinala la scaun, atunci ar trebui sa se ridice, sa faca altceva, si sa revina inapoi, atunci cand este totul in regula. Acestea sunt lucruri foarte simple si importante pentru educatia pacientilior in ceea ce priveste afectiunea de care sufera.

Se recomanda un mic dejun cu cereale in fiecare zi, pentru pacientii cu hemoroizi, care au tendinte spre constipatie. Din cereale se obtine un procent ridicat de fibre. De asemenea se recomanda un amestec de cereale si iaurt, in loc de lapte. Este pur si simplu un mic dejun minunat care introduce in organism probiotice si un supliment de fibre, si se pare ca functioneze foarte bine pentru multi dintre pacineti. De asemena este important sa avem grija de hemoroizi pe termen lung.

Sunt disponibile multe terapii topice. Nu suntem sustinatorii terapiilor topice. Ele pot lucra pentru unii pacienti, dar nu au efecte de durata si nu pot fi folosite ca tratament de baza.

Exista alte terapii care sunt mai durabile si definitive. Acestea includ o interventie chirurgicala, care nu se recomanda in mod curent, deoarece este asociata cu o morbiditate semnificativa, inclusiv incontinenta, ceea ce este mai mult decat neplacut pentru pacientii, pe termen lung. Mai mult decat atat, o interventie chirurgicala aduce cu sine mai multe probleme (anestezie, spitalizare, perioada de recuperare).

Ligatura cu benzi elastice

Cel mai comun tratament pentru hemoroizi este ligatura cu benzi elastice.

Aceasta metoda de tratament non-invaziva se efectueaza in cabinetul medical (detalii aici). Este simpla si rapida, si nu necesita nici o pregatire sau timp de recuperare. Pacientii nu isi intrerup activitatile normale iar tratamentul este format din 3-4 sedinte separate programate la anumite intervale de timp.
Rata de succes raportata in tratamentul pentru hemoroizi, pentru aceasta procedura, este de peste 94%.