tratament corect hemoroizi

Tratamentul corect pentru hemoroizi

Managementul in ceea ce priveste un tratament corect hemoroizi are ca prioritate evitarea constipatiei. De obicei se recomanda dieta bogata in fibre si multa apa.Acest lucru are ca efect evitarea scaunelor mai lungi de 2 minute. O incordare prelungita poate agrava de fapt, aceasta afectiune. In cazul in care pacientul nu poate avea o miscare intestinala la scaun, atunci ar trebui sa se ridice, sa faca altceva, si sa revina inapoi, atunci cand este totul in regula. Acestea sunt lucruri foarte simple si importante pentru educatia pacientilior in ceea ce priveste afectiunea de care sufera.

Se recomanda un mic dejun cu cereale in fiecare zi, pentru pacientii cu hemoroizi, care au tendinte spre constipatie. Din cereale se obtine un procent ridicat de fibre. De asemenea se recomanda un amestec de cereale si iaurt, in loc de lapte. Este pur si simplu un mic dejun minunat care introduce in organism probiotice si un supliment de fibre, si se pare ca functioneze foarte bine pentru multi dintre pacineti. De asemena este important sa avem grija de hemoroizi pe termen lung.

Sunt disponibile multe terapii topice. Nu suntem sustinatorii terapiilor topice. Ele pot lucra pentru unii pacienti, dar nu au efecte de durata si nu pot fi folosite ca tratament de baza.

Exista alte terapii care sunt mai durabile si definitive. Acestea includ o interventie chirurgicala, care nu se recomanda in mod curent, deoarece este asociata cu o morbiditate semnificativa, inclusiv incontinenta, ceea ce este mai mult decat neplacut pentru pacientii, pe termen lung. Mai mult decat atat, o interventie chirurgicala aduce cu sine mai multe probleme (anestezie, spitalizare, perioada de recuperare).

Indicatii pentru tratament hemoroizi, foarte importante, sunt recomandate zilnic de catre medici proctologi pacientilor lor, dar aceste tratamente pentru hemoroizi au succes numai daca sunt aplicate corect si daca persoanele in cauza au incredere in efectele lor.

Ce tipuri de tratament hemoroizi sunt indicate?

Cele mai multe tipuri de tratamente pentru hemoroizi indicate de catre medici sunt cele pe baza de medicamente, de creme si, in cazurile mai severe, de interventii chirurgicale, mai mult sau mai putin invazive, in functie de severitatea afectiunii. Ce trebuie sa intelegi insa este faptul ca desi aceste tipuri de tratamente pentru hemoroizi sunt cele mai recomandate, ele nu au cele mai bune rezultate, prezentand riscuri majore asupra sanatatii tale, riscuri de recurenta si de complicatii destul de grave. De exemplu, in cazul unei hemoroidectomii perioada de recuperare se poate ridica la 2 luni de zile, perioada in care se impune un repaos aproape total, care nu este deloc benefic corpului tau, si perioada in care riscul infectiilor este ridicat datorita inciziilor facute in zona rectala, incizii care se vindeca greu.

Tratament corect hemoroizi inseamna de multe ori un tratament simplu

Anumite tratamente pentru hemoroizi impun simple modificari in dieta si in stilul de viata al fiecaruia, acestea incluzand consumul ridicat de fibre, fructe si legume proaspete si abordarea unui stil de viata in care sedentarismul sa fie inexistent. Astfel de tratamente pentru hemoroizi sunt simple si usor de aplicat, deoarece modificarile impuse se pot integra cu o mare usurinta in programul oricarei persoane, fie aceasta cat de ocupata sau agitata. In afara acestor masuri in privinta stilului de viata, trebuie sa va prezentati la medicul proctolog, pentru o investigatie de specialitate (detalii aici). In functie de rezultat se alege tipul de tratament potrivit pentru afectiunea Dvs.. Foarte important, tratamentul nu implica operatie, anestezie si internare. O data ce ati iesit din cabinetul medical va reluati activitatea zilnica obisnuita.

Ligatura cu benzi elastice

De multe ori, tratament corect hemoroizi inseamna ligatura cu benzi elastice.

Aceasta metoda de tratament non-invaziva se efectueaza in cabinetul medical (detalii aici). Este simpla si rapida, si nu necesita nici o pregatire sau timp de recuperare. Pacientii nu isi intrerup activitatile normale iar tratamentul este format din 3-4 sedinte separate programate la anumite intervale de timp.Rata de succes raportata in tratamentul pentru hemoroizi, pentru aceasta procedura, este de peste 94%.