Hemoroizii sunt o afectiune destul de raspandita atat in randul femeilor, in special a celor insarcinate, cat si a barbatilor. Venele si vasele mai mici de sange din zona anusului si a rectului sunt expuse inflamarii, iar atunci cand acestea devin inflamate capata denumirea de hemoroizi.Exista mai multe metode prin care acesti hemoroizi pot fi evitati si tratati de la aparitia primelor simptome, iar acestea vor fi prezentate in continuare

Metode de prevenire pentru hemoroizi

Simptome hemoroizi

Metodele de prevenire pentru hemoroizi pot fi reprezentate de prevenirea constipatiei si de inlaturarea abtinerii eliminarii scaunelor zilnice. Cateva dintre sugestiile de mai jos, care constau in schimbari ale dietei si a modului de viata, pot contribui la obtinerea unui scaun mai usor de eliminat, fapt ce va duce la inlaturarea abtinerii, a fortatii eliminarii sale, si implicit a aparitiei venelor inflamate ce poarta numele de hemoroizi:
– includeti mai multe fibre in dieta dvs precum fructe proaspete, legume si cereale integrale.
– consumati cantitati adecvate de fluide – de la 6 pana la 10 pahare de apa pe zi.
– faceti exercitii in mod regulat, dar fara a va forta, incat un motiv de aparitie pentru hemoroizi este efortul fizic ridicat.
– in cazul in care suferiti de hemoroizi, renuntati la hartia igienica si treceti la servetele umede pentru a va alina durerile cauzate de presiunea exercitata.
– daca aveti un job in care sunteti obligat sa stati jos, profitati de pauzele dvs pentru a sta in picioare si incercati intotdeuna sa cautati o pozitie care sa nu presupuna o presiune rectala directa, deoarece aceasta nu este potrivita in cazul in care suferiti de hemoroizi.
– evitati ridicarea de greutati mari, deoarece aceasta poate pune o presiune suplimentara pe hemoroizi si pe anus (detalii aici).

Tratament pentru hemoroizi

Exista mai multe metode chirurgicale care pot fi folosite pentru a reduce dimensiunea hemoroizilor. Printre aceste metode de tratare pentru heoroizi se numara:
– scleroterapia este una dintre cele mai vechi metode de tratare pentru hemoroizi.
– tehnici laser si de electro coagulare – crioterapia este o metoda folosita rar datorita durerilor aparute dupa tratare si a timpului indelungat necesar interventiei.
– Hemoroidectomia consta in inlaturarea propriu-zisa a hemoroizilor care au ajuns la un nivel ingrijorator pentru sanatatea celui afectat.