Hemoroizii sunt vene inflamate sau umflate, localizate in interiorul si/sau in jurul anusului sau rectului inferior, ce pot provoca simptome de disconfort, inclusiv sangerare, mancarime sau durere. In functie de pozitionare, hemoroizii se impart in hemorizi interni si hemoroizi externi.

In caz de hemoroizi interni, Clinica Proctoline va ofera alternativa interventiei chirurgicale, prin eliminarea acestor hemoroizi interni cu ajutorul benzilor elastice de cauciuc, procedura numita Rubber Band Ligation (RBL).

Tratament hemoroizi interni

Scopul acestei ligaturari este de a elimina simptomele de durere, sangerare sau disconfort, prin intreruperea alimentarii cu sange pentru hemoroizi.
Aceasta procedura permite medicului sa plaseze o banda de cauciuc la baza acestor hemoroizi interni, limitand astfel fluxul sanguin si cauzand uscarea hemoroizilor, pentru ca acestia sa se poata desprinde. Acesti hemoroizi interni pot fi trataţi prin ligaturi elastice cu riscul minim al unor dureri reduse.

Sedinta de ligaturare dureaza mai putin de 5 minute, nefiind necesara anestezia, nici macar cea locala. După tratamentul hemoroizilor prin ligaturi elastice nu e necesara intreruperea activităţilor zilnice cotidiene, insa pacientul va respecta o dieta alimentara sanatoasa, bogata in fibre, evitand mancarurile picante, alcoolul sau fumatul.
Pe parcursul tratamentului, eforturile fizice sau sportul cu greutati se vor intrerupe, existand riscul unor sangerari mai abundente.
In functie de gradul hemoroidal, hemoroizii interni variaza de la gradul I, la gradul IV, tratamentul prin ligaturari cu benzi elastice dureaza si cateva luni. Atunci cand pacientul se prezinta la clinica intr-un stadiu avansat al bolii hemoroidale, vor fi necesare mai multe sedinte de tratament, 5-6 sedinte la un inteval de 2-3 săptămâni intre ele.
La unii pacienţi (cu hemoroizi in stadii incipiente) sunt suficiente 1-2 şedinţe.

Hemoroizi Inteni - Investigatii medicale

Prin efectuarea anuscopiei computerizate (investigatie exacta in vederea diagnosticarii afectiunilor anorectale) pacientul va fi informat de catre medicul specialist de stadiul bolii hemoroidale, inca de la primul consult.

Cu o experienta de peste 20 ani in Romania, specialistii Clinicii Proctoline, va ofera siguranta tratarii hemoroizilor prin metode minim invazive si a unei vieti sanatoase.

Programati-va la un specialist proctolog, la una din clinicile Proctoline din Romania: Proctoline Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Timisoara, Craiova, Oradea, Targul Mures, Sibiu, Baia Mare, Piatra Neamt, Tulcea, Vaslui sau Ramnicu Valcea.
SUNA ACUM sau programenaza-te online pe www.proctoline.ro!