Sari la conținut

Tratament hemoroizi de gradul 3-4

Hemoroizi de grdul 3-4 sunt hemoroizii care prolabeaza in exterior si nu pot fi introdusi inapoi in anus. Hemoroizii prolabati permanent pot dezvolta tromboze si gangrene.

Hemoroizii grad 4 sunt cel mai inalt grad hemoroidal, tratamentul prin ligaturarea cu benzi elastice desfasurandu-se pe o perioada mai lunga de timp.
In cazul hemoroizilor de acest grad, este indicata si efectuarea unei rectosigmoidoscopii (colonoscopia partiala), deoarece hemoroizii netratati la timp, pot crea, de cele mai multe ori polipi pe colon.
Este important de reţinut şi faptul că în acest stadiu evolutiv al bolii hemoroidale, hemoroizii acuţi necesită neapărat o intervenţie medicală imediată.

Complicaţiile asociate hemoroizilor in stadiul cel mai avansat pot include edem anal, hemoragii masive, paraproctită purulentă (inflamaţie purulentă la nivelul ţesutului) şi chiar necroza tesuturilor hemoroidale.

În astfel de circumstante, pacientii încearcă, de regulă, repunerea nodulilor în anus, în lipsa consultului medical, fapt care poate agrava boala hemoroidala.

Chiar si in acest stadiu avansat, nu trebuie sa apelam la chirurgie, mai avem inca sansa de a solutiona prin metode non invazive, important este sa nu mai amanati vizita la medicul specialist.