Sari la conținut

Hemoroizi de gradul 3 – tratament

Hemoroizi de gradul 3 sunt hemoroizii care prolabeaza in exterior si este nevoie de introducerea lor manuala in interiorul anusului.

La hemoroizi de gradul 3, unde există o distrugere semnificativă a ligamentelor de sustinere, mutarea si fixarea mucoasei in interiorul liniei musculare este in general necesara.

Acesti hemoroizi pot fi tratati in prima faza prin metoda Rubber Band Ligation.

Prin urmare acesti hemoroizi gradul 3 sunt hemoroizii care au ajuns intr-un stadiu destul de avansat al bolii hemoroidale.
Daca in incercarea noastra de a-i reintroduce in interior, de cele mai multe ori reuseam, acum, ei raman in exterior fiind foarte durerosi si pozitia sezanda nu mai este posibila.

Este indicat ca in acest stadiu al bolii, pacientul sa nu mai evite consultul la medicul specialist, mai ales ca exista riscul aparitiei prolapsului anal (prolapsul mucoasei, în contrast, este definit ca o proeminență a mucoasei rectale, nu a întregului perete, din anus ).

Nu trebuie sa ne speriem, dar nici sa amanam, deoarece, ca si in cazul hemoroizilor interni de gradul 1, sau gradul 2, specialistii proctologi pot interveni prin metode non invazive, ligaturarile cu benzi elastice ( RBL ) vor avea loc la interval de 2-3 saptamani, neimpiedicand in vreun fel activitatile cotidiene ale pacientului, tratamentul se desfasoara in regim ambulator.