Sari la conținut

Hemoroizi: cele mai frecvente intrebari

intrebari hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Intrebari despre hemoroizi, care sunt cauzele?

Una dintre cele mai folosite intrebari despre hemorozi este: care sunt cauzele aparitiei hemoroizilor. Raspunsul variaza, insa in general, ceea ce determina formarea hemoroizilor este exercitarea unei mari presiuni asupra vaselor de sange din zona anala si a rectului, fie in interior, fie in exterior. Aceste vene, care captusesc practic canalul anal si rectal, nu pot suporta o presiune foarte mare fara sa se inflameze. In momentul in care se poduce aceasta inflamare, se poate spune ca ai hemoroizi.

Cauza principala a inflamarii acestor vase de sange si deci a aparitiei hemoroizilor, este efortul depus in timpul folosirii toaletei. Daca nu ai o dieta sanatoasa si regulata, scaunul nu circula normal de-a lungul colonului si in plus, capata o consistenta tare, ducand chiar la constipatie.

Astfel, starea hemoroizilor de mici dimensiuni deja formati nu poate decat sa se inrautateasca.

Daca nu se adopta nici o forma de tratament, conditia hemoroizilor se inrautateste din ce in ce mai mult, pana cand scaunul ajunge sa impinga hemoroizii in jos. Si astfel se formeaza hemoroizii externi, extrem de durerosi.
Printre alte cauze ale aparitiei hemoroizilor se numara si:

Sarcina – Hemoroizii care apar pe durata sarcinii sunt un lucru obisnuit pentru femeile insarcinate din cauza excesului de presiune exercitata asupra rectului ca urmare a greutatii fetusului din pantece.

Greutatea corporala – Greutatea excesiva a unei persoane obeze pune si mai multa presiune pe vasele de sange din zona afectata de hemoroizi, ducand la agravarea conditiei acestora (detalii aici).

Statul in picioare sau intr-o anumita pozitie – Si acest detaliu aparent nesemnificativ poate duce la aparitia hemoroizilor.

O dieta saraca in fibre si lichide – Ambele au rolul de a face scaunul indeajuns de moale incat sa irite peretii canalului anal sau rectal. Astfel, se inlatura una dintre principalele conditii care duc la aparitia hemoroizilor.
doctor hemoroizi

Boli de ficat – Oamenii care sufera de boli de ficat sunt predispusi la hemoroizi pentru ca digestia lor nu functioneaza corect si implicit, nu au un scaun normal, lucru ce favorizeaza aparitia hemoroizilor.

Consumul excesiv de alcool – Alcoolul deshidrateaza corpul si implicit, scaunul devine mult mai tare decat este normal, producand fisuri la nivelul vaselor de sange care captusesc peretii canalului anal, creand astfel conditiile necesare aparitiei hemoroizilor.

Intrebari despre hemoroizi, cum pot fi tratati ?

In general, tratamentele pentru hemoroizi trebuiesc prescrise de medicul proctolog, in urma unui consult amanuntit, exista multe optiuni naturale pe care le poti adopta acasa, in combinatie cu tratamentul medical.

Poti folosi diverse creme, prescrise de medic, care se aplica direct pe zona afectata de hemoroizi.

Asigura-ti o alimentatie bogata in fibre si lichide cum ar fi apa sau sucuri naturale pentru a avea un scaun normal care sa nu inrautateasca conditia hemoroizilor si care sa le dea timpul necesar sa se vindece.

Pastreaza zona afectata de hemoroizi curata si uscata.

Fa miscare. Nu exercitii fizice grele, ci plimbari zilnice scurte.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE