Sari la conținut

Cel mai bun tratament pentru hemoroizi

Cel mai bun tratament pentru hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Exista „cel mai bun tratament pentru hemoroizi”? In primul rand, uneori un tratament simplu se dovedeste a fi cel mai bun, iar acest lucru se aplica si in cazul hemoroizilor.

Preventia face parte din cel mai bun tratament pentru hemoroizi

Asadar, pentru a scapa de hemoroizi, inainte de a recurge le orice altceva, poti sa incerci sa iti ameliorezi simptomele provocate de hemoroizi cu ajutorul unor bai calde de cate 15 minute, de 4-6 ori pe zi. De asemenea, poti mai apoi recurge si la creme si unguenti speciale pentru tratarea hemoroizilor sau la supozitoare care au ca efect reducerea inflamarii zonei afectate de hemoroizi, insa pentru o perioada scurta.

Daca aceste metode pentru tratarea hemoroizilor (baile calde, cremele, supozitoarele) au dat rezultate, lucrurile nu se termina aici, pentru ca hemoroizii pot sa reapara. Asadar, este extrem de important sa ai grija ca zona care a fost afectata de hemoroizi sa nu fie supusa presiunii in timpul scaunului. Asadar, trebuie sa eviti constipatia si sa iti compui o alimentatie bogata in fibre si lichide pentru a avea un scaun destul de moale care sa nu exercite presiune in zona respectiva.

Insa daca hemoroizii nu au fost tratati si sunt deja intr-un stadiu foarte avansat, atunci doar o interventie endoscopica sau chirurgicala poate rezolva problema. Astfel, se elimina complet tesutul afectat de hemoroizi.

Operatia este cel mai bun tratament pentru hemoroizi?

Mai exista si alte metode de a indeparta hemoroizii in afara de acestea, cum ar fi interventia cu laser, care permite tesuturilor sa se vindece mai repede. Iar daca starea hemoroizilor nu este foarte avansata, se poate recurge si la unele medicamente.

O alta interventie pentru a indeparta hemoroizii consta in „strangularea” hemoroidului; acesta este strans legat cu o banda de caucuic la baza, astfel ca circulatia sangelui este complet oprita si hemoroidul dispare in cateva zile (detalii aici).

De asemenea, pentru a scapa de hemoroizi se poate recurge si la un tratament ce presupune injectarea unei substante chimice in zona afectata de hemoroizi, substanta ce provoaca micsorarea vaselor de sange bolnave, ducand astfel la eliminarea hemoroizilor. O alta procedura la care mai poti apela este cauterizarea tesutului afectat de hemoroizi.

Asadar, daca hemoroizii au ajuns intr-o stare foarte avansata, interventia chirugicala ramane ultima solutie. Totusi, este foarte recomandat ca hemoroizii sa fie tratati din timp pentru ca interventia chirurgicala este destul de dureroasa si in plus, comporta diverse complicatii. De asemenea, hemoroizii pot reaparea.

In concluzie, trebuie sa realizezi in ce fel iti poate afecta viata de zi cu zi hemoroizii care ajung intr-o stare avansata, pentru a intelege ca este mult mai usor sa ii tratezi, cu atat mai mult cu cat ai la indemana o gama foarte variata de tratamente simple, de la o dieta bogata in fibre pana la interventii medicale nonchirurgicale. Pentru toate acestea Clinica PROCTOLiNE iti sta la dispozitie.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE