Sari la conținut

Fisuri anale versus hemoroizi

fisuri anale sau hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Multi oameni nu realizeaza ca exista o diferenta intre fisuri anale sau hemoroizi. Deoarece fisurile anale s hemoroizi au multe simptome comune, acestea sunt de multe ori diagnosticate gresit.

O fisura anala este o ruptura la nivelul canalului anal pe cand hemoroidul este o dilatatie venoasa la nivelul rectului distal sau a canalului anal.

Ambele sunt afectiuni frecvente, afectand preponderant populatia peste 50 ani, cand peste jumatate din populatie a avut de a face sau va avea hemoroizi. Femeile sunt mai frecvent afectate, in special in ultimele sase luni de sarcina datorita cresterii presiunii in zona pelviana.

Fisura Anala

In cazul fisurilor anale, acestea pot aparea cel mai frecvent la defecatie, odata cu trecerea unui scaun mai tare. Diareea persistenta sau traumatismele locale pot provoca, de asemenea fisuri anale. Fisurile provoaca senzatia de intepatura, arsura si durere ascutita in timpul si in special dupa iesirea la toaleta.
Multi pacienti pot preciza momentul exact atunci cand s-a produs fisura anala. In afara de durere puteti avea sangerari cu sange rosu aprins in apa de toaleta, separat de scaun.

Hemoroizi

Exista doua tipuri de hemoroizi – hemoroizi externi si hemoroizi interni. Durerea in rect este de obicei asociata cu hemoroizi externi si / sau o fisura anala.

In caz de hemoroizi interni, cel mai frecvent simptom este sangerare rectala. S-ar putea vedea striuri de culoare rosie pe hartie igienica sau de sange rosu aprins in apa de toaleta.
Posibil sa observati, de asemenea, striuri de sange pe scaun.

Tratamentul pentru fisuri anale sau hemoroizi este diferit:

daca in cazul fisurilor tratamentul de baza este conservator si doar in cazurile cu fisuri vechi, neglijate este nevoie de o interventie chirurgicala, in cazul hemoroizilor tratamentul de baza este interventional – ligaturi cu inele de cauciuc sau coagulare infra-rosu.

La clinica Proctoline constatam multe cazuri de pacienti tratati de fisura anala cand in realitate aveau hemoroizi si vice-versa. Cea mai buna recomandare este de a consulta un medic proctolog care sa va puna un diagnostic corect si implicit sa obtina vindecarea.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE