Sari la conținut

Fisura anala – diagnostic si tratament

diagnostic si tratament fisura anala

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Simptomele de baza pentru diagnostic si tratament fisura anala sunt: ulceratia, durerea si contractura sfincteriana, adica sindromul fisurar.

Diagnostic Fisura Anala

Diagnosticul clinic al unei fisuri anale se stabileste cu usurinta datorita existentei sindromului dureros ce se desfasoara in 3 timpi: scaun dureros-pauza-durere intense, ce se instaleaza la circa 20-30 minute dupa defecatie .
Pe langa durere, mai exista si alte simptome semnificative a existentei fisurii anale cum sunt: modificari de tranzit intestinal (constipatia), sangerari nesemnificative (pe servetul igienic cateva picaturi de sange rosu curat), contractura sfincteriana, pruritul si manifestari neuropsihice (tulburari de comportament, schimbari de personalitate).Examenul fizic proctologic, tuseu rectal, se realizeaza prin inspectia si examinarea regiunii anale, inclusiv palparea digitala a anusului. Prin aceasta se exclude existenta unui cancer anal ulcerat, ulceratiile anale din boala Crohn, herpesul cu localizare anala, sancrul sifilitic, sau alte tipuri de ulceratii anale.

Fisurile anale acute

Sunt fisurile anale care debuteaza ca o mica ruptura pe sfincterul anal, insa netratate la timp sau corespunzator pot duce la complicatii.
Fisurile anale evolueaza cel mai frecvent catre cronicizare si suprainfectare, intr-un timp foarte scurt.

Diagnostic si tratament fisura anala

-tratament preventiv, prin care se recomanda o igiena locala stricta, mai ales dupa defecatie prin spalari cu apa calduta si sapun, bai de sezut, un regim alimentar corespunzator, evitand astfel constipatia, diareea, scaunele alternante, intreruperea fumatului, evitarea modului de viata sedentar, terapia antistres

-tratament medical, asociat impreuna cu cel preventiv, include un tratament topic, ce imbunatateste circulatia locala, combate spasmul si durerea prin sfincterotomie chimica (unguente, geluri), infiltratii cu toxina botulinica

-tratament chirurgical, este indicat doar in cazurile avansate a unei fisuri anale cronicizate, suprainfectate, atunci cand este o recidiva multipla a fisurii anale, in cazul fisurilor anale hiperalergice (detalii aici).

In cadrul Clinicii Proctoline avem solutia cea mai eficienta in rezolvarea fisurilor anale prin metode minim invazive, scapand astfel de dureri postchirurgicale si traume postoperatorii, astfel incat activitatile cotidiene sa nu fie intrerupte.a

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE