Sari la conținut

Durerea cauzata de hemoroizi si cum sa scapati de ea.

durerea cauzata de hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Peste tot in lume un numar mare de oameni sufera durerea cauzata de hemoroizi. Este una dintre cele mai intalnite probleme cu care se confrunta oamenii, totusi este o problema despre care oamenii sunt foarte putin educati in privinta cauzelor care duc la aparitia ei (detalii aici). Informatiile despre durerea provocata de hemoroizi va ajuta sa intelegeti situatia si sa luati deciziile corecte in ceea ce priveste tratamentul hemoroizilor.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii apar atunci cand venele sunt inflamate in sau in jurul canalului anal si a anusului. Hemoroizii pot fi de doua felui, hemoroizi externi sau hemoroizi interni. In general hemoroizii externi pot provoca dureri intense.
Acel hemoroid care apare in afara anusului este un hemoroid extern. Hemoroizii interni sunt extrem de inconfortabili, desi nu sunt la fel de durerosi ca hemoroizii externi.

Cauzele durerii hemoroidale

Problema hemoroizilor vine din inflamarea venelor in sau in jurul canalului anal. Acest lucru se intampla deoarece venele se umfla si cauzeaza presiune, iar atunci cand tesutul nu le mai poate sustine se va crea un „sac” sau un „buzunar” care este de fapt un hemoroid.

Majoritatea oamenilor au la un moment dat sangerari anale si de aici isi dau seama ca de fapt au un hemoroid intern. Daca hemoroidul intern devine trombozat, veti avea parte de dureri ingrozitoare. Hemoroizii externi pot sangera si cauza mancarimi extrem de incomode.

Care sunt sansele sa fac hemoroizi?

Peste 50% dintre oameni se confrunta cel putin o data in viata cu boala hemoproidala. Aceasta afectiune apare de obicei la oamenii care au intre 45 si 65 de ani, atat barbati cat si femei.

Factori care conduc la aparitia de hemoroizi

Sarcina este printre cele mai intalnite cauze de aparitie a hemoroizilor deoarece femeile au presiunea arteriala mai mare in timpul sarcinii si imediat dupa.
Persoanele supraponderale sunt de asemenea predispuse sa faca hemoroizi.
Constipatia cauzeaza dureri hemoroidale.
Ridicarea obiectelor foarte grele poate favoriza aparitia hemoroizilor.
Veti deveni mai susceptibil la aparitia hemoroizilor daca sunteti sedentar.

Prevenirea hemoroizilor

Exista numeroase cai de a limita si preveni durerea hemoroidala
Facand exercitii fizice regulate in sesiuni de 15 – 30 de minute va veti imbunatati abilitatea de a digera. Una dintre problemele asociate durerilor hemoroidale este digestia defectuoasa.
Consumul unor cantitati mai mari de fibre, cum ar fi fructe si legume, este o idee foarte buna.
Mariti cantitatea de apa pe care o beti pentru a evita constipatiile. Consumul a cel putin 8 pahare de apa este recomandat pentru a defeca fara efort sau fortare.
Evitati sa ridicati obiecte grele.

Cum se trateaza hemoroizii?

Exista trei categorii de tratament pentru hemoroizi, cu multe feluri de ameliorare a durerii, printre care:
Proceduri chirurgicale (necesita anestezie, spitalizare si taierea tesutului).
Proceduri neinvazive – tratament hemoroizi fara operatie clasica si fara anestezie.
Remedii cu efect temorar (creme, supozitoare, pastile, etc).

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE