Sari la conținut

Diagnosticarea hemoroizilor

Diagnosticarea hemoroizilor

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Cum se face diagnosticarea hemoroizilor?

Spre deosebire de alte afectiuni, hemoroizii sunt destul de usor de diagnosticat fara ajutorul unui medic.Mai jos aveti prezentate cateva optiuni de diagnosticare pentru hemoroizi pe care le puteti aplica singuri acasa, dar si cateva din examenele medicale prin care se diagnosticheaza hemoroizii.

Tehnici de diagnosticare pentru hemoroizii externi

Exista numeroase tehnici pe care le puteti folosi pentru a va diagnostica singuri hemoroizii externi. Dupa ce mergeti la toaleta, incercati si vedeti daca simtiti vreo protuberanta in zona anala sau daca sunt dovezi de sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta. Diagnostiacarea Hemoroizilor Protuberantele sau pielea mai inchisa la culoare in jurul anusului pot indica faptul ca aveti hemoroizi care prolabeaza prin anus. Daca umflaturile sunt sensibile la atingere, hemoroizii dvs. pot fi considerati hemoroizi trombozati, caz in care trebuie sa mergeti la doctor imediat. In cazuri rare, diferite tipuri de cancer perineal pot aparea sub forma unor hemoroizi externi.

Cand ar trebui sa mergem la doctor pentru un diagnostic pentru hemoroizi?

Este posibil ca uneori sa simtiti mancarimi si durere. Cu toate acestea, exista si alte afectiuni sau probleme ce tin de zona anala, precum fisurile anale, care au aceleasi simptome ca hemoroizii. Pentru a fi siguri ca in cazul dvs. este vorba de hemoroizi, ar trebui sa mergeti la doctor. Nu vreti sa incercati sa tratati ceva de care credeti ca suferiti, cand e posibil sa fie vorba de altceva, poate mai serios. Hemoroizii interni necesita de asemenea opinia unui medic. In acest caz, hemoroizii pot fi usor diagnosticati daca pot fi localizati, cum se intampla in cazul acelor hemoroizi interni care prolabeaza prin anus sau care cauzeaza sangerari rectale.

Cum se desfasoara un examen medical pentru a diagnostica hemoroizii.

Un doctor va poate diagnostica cu hemoroizi analizand simptomele pe care le-ati resimtit si antecedentele dvs. medicale. Hemoroizii pot fi diagnosticati si prin examinarea anusului. Desi poate fi destul de stanjenitor, este singura metoda prin care pot fi identificati hemoroizii externi. Un alt examen medical presupune efectuarea unei biopsii in zona afectata pentru a detecta infectii posibile sau alte afectiuni. Prin examinarile rectale se pot identifica atat hemoroizii interni cat si posibile tumori canceroase in canalul anal sau in rect. In unele cazuri, unele persoane au nevoie de o examinare mai atenta. In aceste cazuri, se foloseste un anoscop. Acest instrument este un tub luminos concav, care este introdus in rectul dvs., ajutand medicul sa localizeze hemoroizii interni, tumori sau fisuri anale, oferind in acelasi timp o imagine completa a rectului dvs. In timp ce doctorul scoate anoscopul afara din rect, orice hemoroizi interni sunt usor reperati. Este posibil ca doctorul sa va ceara sa va incordati ca in timpul defecatiei, pentru a ajuta la diagnosticarea hemoroizilor. In alte situatii, un medic poate folosi o anoscopie indirecta pentru a diagnostica hemoroizii. Aceasta procedura foloseste o oglinda speciala pentru a putea vedea zona anala in timp ce sunteti asezat pe un vas de toaleta. Incordandu-va ca in timpul defecatiei, doctorul poate aprecia efectul pe care il are presiunea in aceasta zona.Din moment ce este posibil sa aveti hemoroizi, un prolaps rectal sau un polip rectal, acest test ajuta doctorul la un diagnostic corect pentru hemoroizi. Tineti minte, hemoroizii dvs. se amelioreaza cu tratamentul pe care l-ati aplicat acasa dar nu dispar. Este o problema de timp pana hemoroizii dvs. sangereaza din nou, nu ezitati si mergeti imediat la doctor. Desi poate fi o experienta stanjenitoare, este mai bine ca un medic calificat sa va puna un diagnostic pentru hemoroizii dvs. si implicit sa va recomande tratamentul cel mai eficient pentru cazul dvs.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE