Sari la conținut

Creme pentru hemoroizi

creme pentru hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Pentru a intelege cat de eficeinte sunt aceste creme pentru hemoroizi trebuie sa cunoastem faptul ca hemoroizii sunt o afectiune a sistemului digestiv inferior, fiind definiti de orice tratat de medicina interna drept inflamatii ale venelor anorectale.

Prin urmare, datorita naturii ei duale, boala hemoroidala este o afectiune a carei tratament a fost foarte complicat de stabilit. De fapt, nici macar in momentul de fata nu s-a descoperit o metoda de tratament universala, iar intreaga paleta de variante ale aceluiasi principiu terapeutic au la baza o singura regula in cazul bolii hemoroidale: ameliorarea simptomelor.

De obicei, atunci cand o afectiune este studiata timp de mai bine de jumatate de secol, tratamentul aplicat are drept scop eliminarea cauzei patologice a bolii in sine.

In cazul hemoroizilor, acest lucru nu este posibil, deoarece oamenii de stiinta nu au ajuns la un rezultat definitiv in legatura cu procesele fiziologice care preced aparitia bolii hemoroidale.

Pentru o foarte lunga perioada de timp, lumea medicala nu a fost de acord nici macar in legatura cu metoda de administrare a medicatiei antihemoroidale, unii specialisti preferand calea orala, altii pe cea parenterala, iar unii pe cea locala.

S-a dovedit ca, de fapt, calea orala nu functioneaza atat de bine precum s-a preconizat, iar cea parenterala va afecta si alte sisteme de organe din corp.

Astfel, singura varianta viabila de a transporta substantele medicamentoase catre locul de actiune dorit este de a le administra intr-o forma farmaceutica locala, direct pe zona afectata (detalii aici).

Dintre formele farmaceutice locale utilizate in tratamentul antihemoroidal, cele semisolide sunt cele mai usor de aplicat si cele care pot sa incorporeze cea mai mare varietate de substante medicamentoase.

De asemenea, se mai pot folosi infuziile, decocturile si maceratele, daca pacientul prefera varianta de tratament naturala, sau supozitoarele, daca este posibila introducerea lor in canalul rectal.

Cremele sau unguentele anti-hemoroidale

Prezinta cateva avantaje majore, care nu pot fi ignorate cu usurinta si care trebuiesc explicate pacientului atunci cand se stabileste planul terapeutic.

In primul rand, cremele pentru hemoroizi pot fi folosite in orice moment al ciclului hemoroidal, inclusiv atunci cand pacientul trece printr-o criza hemoroidala, ceea ce conduce la o blocare a muschilor anorectali, facand imposibila introducerea unor supozitoare.

Apoi, incorporarea substantelor active intr-o baza semisolida este mult mai eficienta decat daca s-ar incerca dizolvarea lor in solutii extractive din plante, deoarece unguentele si cremele sunt mai stabile pe perioade mai lungi de timp si, de asemenea, baza de unguent este inerta din punct de vedere chimic si nu poate sa interactioneze cu substantele medicamentoase.

Este bine de stiut ca exista anumite substante antihemoroidale care nu pot fi administrate pacientului decat sub forma de unguente sau creme, deoarece doar in aceasta formulare pot sa ajunga la locul afectat si se pot evita efectele adverse aferente.

De exemplu, corticosteroizii utilizati in tratamentul hemoroizilor inflamati nu pot fi administrati pe cale orala. Motivul este simplu: corticosteroizii vor trece prin primul pasaj hepatic, fiind distrusi aproape in totalitate de enzimele din ficat si biotransformati in metaboliti inactivi de catre enzimele din sange.

De asemenea, steroizii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a modifica radical echilibrul fiziologic al anumitor organe din corp, fapt ce este posibil si probabil la administrarea lor pe cale orala.

Cantitatea de corticosteroizi activi farmacologic care ajunge la nivelul tractului digestiv inferior este foarte mica si, in mod evident, insuficienta pentru a-si manifesta efectul antiinflamator dorit.

Daca sunt administrati local, corticosteroizii vor actiona rapid, eficient si la locul indicat, fara a afecta si alte sisteme de organe din corp.

Substantele analgezice sunt un alt exemplu de medicamente care sunt mai stabile atunci cand se afla incorporate intr-o baza semisolida, dar si mult mai utile in tratamentul bolii hemoroidale.

De obicei, pacientii care sufera de hemoroizi prezinta dureri foarte intense, dar care nu raspund la analgezice administrate oral, datorita faptului ca aceste substante sunt metabolizate hepatic in proportie de 90%.

Evident, daca sunt administrate local, modificarea hepatica a analgezicelor nu mai are loc si ele pot ameliora durerea resimtita de catre pacient.

Cremele pentru hemoroizi sunt un remediu de moment, in general oamenii apeleaza la creme in prima faza. Acest lucru nu face decat sa amane un pic momentul in care se vor prezenta la doctor, problema este ca hemoroizii vor avansa.

Cremele pentru hemoroizi trebuiesc administrate in cadrul unui tratament, coordonat si supravegeat de medicul specialist!

La clinica Proctoline, cremele pentru hemoroizi sunt doar o mica parte a tratamentului complex care elimina aceasta afectiune foarte usor si sigur.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE