Este o procedura noninvaziva care foloseste undele infrarosii pentru a produce o arie in fibra submucoasa care duce la fixarea mucoasei și o reducere a tendinței de prolaps a hemoroizilor.Pentru pacientii cu hemoroizi de gradul 1, hemoroizi de gradul 2 sau pacientii cu hemoroizi mai dezvoltati, dar care nu isi doresc sa fie supusi unei operatii chirurgicale clasice, o procedura noninvaziva cum sunt scleropatia, fotocoagularea, rubber band ligation sau crioablatia este solutia perfecta.

O ulceratie se poate forma pe tesutul hemoroidal, după aplicarea unuia dintre aceste tratamente. Dupa ce ulceratia dispare, mucoasa ramane fixata. Este esential ca aceste tratamente locale sa se aplice pe mucoasa anala, in partea superioara a hemoroizilor, daca se aplica prea jos vor cauza dureri puternice.

In cazul coagularii hemoroizilor cu infrarosu, o sondă mică intra in contact cu zona de deasupra hemoroizilor și expune tesutul la o explozie rapidă de unde infrarosii.

Coaguleaza fara durere venele la intrarea in hemoroizi intrerupand alimentarea acestora cu sange, cauzand astfel retragerea hemoroizilor.