totul despre hemorozi

Hemoroizii sunt vase de sange umflate dar prezente in mod normal in si in jurul anusului si rectului inferior, care se umfla sub presiune. Hemoroizii sunt foarte asemanatoari cu varicele care apar pe picioare. Presiunea crescuta si umflarea acestor vase poate rezulta din efortul si presiunea pusa pentru eliminarea bolului fecal. Factorii care contribuie la hemoroizi sunt: sarcina, ereditatea, imbatranirea, si constipatie cronica sau diaree.Hemoroizii pot sa apara in interiorul anusului (interni) sau sub pielea din jurul anusului (extern). Un hemoroid intern poate iesi in afara prin anus. Aceasta se numeste hemoroid prolabat.

Simptomele Hemoroizilor

Exista multe simptome nu toti pacientii cu hemoroizi vor simtii toate simptomele.
Cele mai importante simptome ale hemoroizilor sunt:
• sange rosu aprins la scaun
• umflare dureroasa in jurul anusului
• un nodul dur in jurul anusului
• fisuri anale
• fistule anale
• abcese anale
• iritatie si mancarime anala

Incordarea excesiva, frecarea sau curatarea anusului poate agrava simptomele.

Ce cauzeaza hemoroizii?

Hemoroizii sunt cauzati de prea multa presiune in rect, fortand sangele sa intinda si sa umfle peretii venelor. Uneori presiunea rupe vene.

Hemoroizii sunt o afectiune comuna?

Hemoroizii sunt o afectiune foarte comuna. Hemoroizii afecteaza atat barbatii cat si femeile.
Aproximativ jumatate din populatia cu varste peste 50 de ani va avea hemoroizi. Hemoroizii sunt, de asemenea, frecventi in randul femeilor gravide. Hemoroizii sunt frecventi in randul femeilor insarcinate, deoarece presiunea fatului in abdomen, precum si schimbarile hormonale care apar in timpul sarcinii, pun presiune pe vasele hemoroidale si acestea se umfla. Aceste vese sunt, de asemenea,sub presiune severa in timpul nasterii. Pentru majoritatea femeilor, hemoroizii cauzati de sarcina sunt o problema temporara.

Cum se diacnosticheaza hemoroizii?

Hemoroizii sunt diagnosticati de catre un medic specializat (proctolog). Medicul va examina anusul, rectul si va cauta vasele de sange umflate. Un examen rectal digital va fi, efectuat, de asemenea. Medicul poate examina, de asemenea, pacientul cu un anuscop, sau un videoscolonoscop. Un anoscop este un tub luminat, util pentru vizualizarea hemoroizilor interni. Colonoscopul este utilizat pentru a examina intreagul rect.

Pot fi tratati hemoroizii?

Da hemoroizi pot fi tratati. Tratamentul medical pentru hemoroizi are ca scop initial ameliorarea simptomelor (detalii aici).Clinica Proctoline este prima clinica din Romania specializata exclusiv in tratamentul hemoroizilor si a altor afectiuni anorectale, fara operatie si fara internare.

Poate fi prevenita afectiunea hemoroidala?

Da, hemoroizi pot fi preveniti. Cel mai bun mod de a preveni hemoroizii este de a pastra scaunele moi, astfel incat acestea sa treaca usor si cu putin efort.