Sari la conținut

Ce sunt hemoroizii? Cauze si simptome hemoriozi

ce sunt hemoroizii

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Ce sunt hemoroizii? Hemoroizii sunt vene care au suferit deformari si sunt localizate la nivelul anusului sau rectului inferior.

De multe ori aceste vene trec neobservate dar de obicei, dupa cateva zile pot provoca disconfort de lunga durata, sangerare si pot fi extraordinar de dureroase.

Hemoroizii pot fi impartiti in doua tipuri, hemoroizi interni si hemoroizi externi.

Hemoroizi interni se afla in interiorul anusului sau in rectul inferior, sub mucoasa anala sau rectala. Hemoroizii externi se afla in afara deschiderii anale. Ambele tipuri pot fi prezente in acelasi timp.

Hemoroizii sunt o problema medicala foarte frecventa. Mai mult de 75% dintre oameni au hemoroizi la un moment dat in viata lor, de obicei, dupa varsta de 30 de ani. Femeile gravide dezvolta adesea hemoroizi, dar acestia dispar dupa nastere. Barbatii sunt mai predispusi decat femeile la hemoroizi, care necesita un tratament medical profesional.

Cauze si simptome

Cercetatorii au identificat o serie de motive pentru a explica uinflamarile hemoroidale, inclusiv simplul fapt ca postura verticala a oamenilor plaseaza o presiune suplimentara asupra venelor anale si rectale. Imbatranirea, obezitatea, sarcina, constipatia sau diareea cronica, utilizarea excesiva a clismelor sau laxativelor, si un timp indelungat pe toaleta sunt considerate factori care contribuie la aparitia de hemoroizi. Ereditatea poate juca, de asemenea, un rol important in unele cazuri. Nu exista nici un motiv sa se creada ca hemoroizi sunt cauzati de activitatea de la locul de munca care necesita, de exemplu, ridicarea de obiecte grele sau ore lungi de sedere, cu toate ca activitatile de acest tip pot face hemoroizii existenti sa se agraveze.

Simptomele comune ale hemoroizilor interni sunt sange rosu curat in vasul de toaleta, pe fecale sau pe hartia igienica. Atunci cand hemoroizi raman in interiorul anusului ei nu sunt aproape niciodata durerosi, dar pot prolaba (ies in afara anusului) si devin iritati si inflamati. Uneori, hemoroizii prolabati se muta inapoi in canalul anal de la sine sau pot fi impinsi inapoi, dar alteori, ei raman permanent in afara anusului pana cand pacientul ajunge la medic (detalii aici).

Hemoroizii externi mici, de obicei, nu produc simptome. In cele mai multe cazuri pot fi durerosi si pot interfera cu curatarea zonei anale. Atunci cand, un cheag de sange se formeaza intr-un hemoroid extern, pielea din jurul anusului devine inflamat si se dezvolta un nod foarte dureros. In cazuri rare, cheagul va incepe sa sangereze dupa cateva zile si sa lase urme de sange pe lenjeria intima. Un hemoroid trombozat nu va provoca o embolie, in mod normal.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE