Sari la conținut

Cauze si Tipuri de Hemoroizi

cauze si tipuri de hemoroizi

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Considerente Generale Hemoroizi:

In tarile industrializate, boala hemoroidala este extrem de comuna.Cu toate ca cele mai multe persoane pot incepe sa dezvolte hemoroizi intre 20 si 30 de ani, simptomele hemoroidale, de obicei, nu devin evidente pana dupa varsta de 30 de ani. Estimarile au indicat ca 50% dintre barbatii de peste 50 de ani au hemoroizi simptomatici si pana la 1/3 din totalul populatiei sufera de hemoroizi cu diferite grade de avansare.

Cauze hemoroizi:

Cauzele bolii hemoroidale sunt similare cu cele care cauzeaza varice, adica, slabiciune genetica a venelor, presiunea venoasa excesiva, sarcina, perioade lungi de stat in picioare sau pe scaun si ridicarea greutatilor sunt considerate cauze minore.

Deoarece sistemul venos care alimenteaza zona rectala nu detine valve, avem anumiti factori care cresc congestie venoasa in regiune, si pot favoriza formarea hemoroizilor. Acesti factori includ cresterea presiunii intra-abdominale (de exemplu, defecare, sarcina, tuse, stranut, varsaturi, efort fizic si hipertensiune), o crestere indusa de dieta saraca in fibre, statul in picioare sau pe scaun pentru perioade prelungite de timp.

Aceasta suferinta tot mai frecventa este cauzata de stagnarea si de coagularea sangelui in capilarele mici, care alimenteaza anusul si rectul inferior; acest lucru este in principal rezultatul deseurilor toxice lipicioase din fluxul de sange, ca urmare a consumului in exces de amidon rafinat, paine alba in special si a altor produse din faina. In plus fata de ajustarile dietetice, practica de zi cu zi a exercitiilor pentru sfincterul anal si defecarea in pozitia corecta ajuta la vindecarea aceastei afectiuni.

Tipuri de hemoroizi:

Hemoroizii sunt clasificati in mod obisnuit, in functie de locatie si de gradul de severitate.

Hemoroizi externi – apar sub linia dintata, la o distanta de 3 cm in canalul anal. Acestia pot sa fie cheaguri de sange (pline) sau hemoroizii trombozati din interior. In mod normal, acestia nu persista decat daca o formatiune trombozata (cheag) se formeaza in vena. Aceasta se poate transforma intr-o umflatura dureroasa albastruie, variind in dimensiuni de la marimea unui bob de mazare, pana la marimea unei mingi de golf in cazuri extreme.
Hemoroizi interni apar deasupra liniei anorectale. Ocazional, un hemoroid intern se poate extinde incat va prolaba si va cobori sub sfincterul anal.Hemoroiozii pot fi:

– hemoroizi fara sangerare sau prolaps – pot fi prezenti, dar nu exista nici o durere.

– hemoroizi prolabati – sunt hemoroizi caracterizati prin durere si posibila sangerare.

– hemoroizi strangulati – hemoroizi prolabati ajunsi la un grad de dezvoltare incat aportul sanguin este ocluzionat prin actiunea sfincterului anal. Hemoroizi strangulati sunt foarte durerosi si de obicei devin trombozati.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE