Sari la conținut

Ce predispune corpul la aparitia Hemoroizilor

aparitia hemoroizilor

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Daca nu sunt tratati la timp, starea hemoroizilor se poate inrautati foarte mult, astfel ca devin o problema medicala foarte dureroasa ce iti va provoca un mare disconfort. Hemoroizii nu sunt imposibil de indepartat in nici un caz, insa este cel mai bine sa stii ce anume iti predispune corpul la aparitia hemoroizilor asa incat sa poti evita anumite lucruri.Asta cu atat mai mult cu cat hemoroizii sunt aproape imposibil de depistat in stadiul lor incipient. Asadar, daca anumite sau chiar toate motivele aparitiei hemoroizilor de mai jos iti suna familiare, ar trebui sa iti pui intrebari.

Cauze pentru aparitia hemoroizilor

Printre cele mai importante cauze care determina aparitia hemoroizilor se numara constipatia. Acest lucru se intampla pentru ca persoana in cauza exercita o presiune foarte mare asupra vaselor de sange din zona anusului atunci cand foloseste toaleta. In timp, acestea slabesc si pot duce la formarea hemoroizilor. De aceea este important sa ai o dieta echilibrata, bogata in fibre si lichide cum ar fi apa sau sucuri naturale, toate acestea pentru a avea un scaun normal care sa circule corespunzator prin canalul anal si care sa nu solicite in mod excesiv vasele de sange din zona anala care s-ar putea transforma in hemoroizi.

Aparitia Hemoroizilor Pe de alta parte, un stil de viata agitat si iregulat te poate face de asemenea susceptibil de aparitia hemoroizilor. Acest aspect este strans legat de cel de mai sus: un stil de viata agitat presupune mese neregulate si deci scaune la intervale de timp anormale. Tot aici intervine si constipatia care, asa cum am aratat mai sus, poate determina aparitia hemoroizilor.

De stilul de viata agitat, mereu pe fuga, tine si stresul foarte mare la care este supus omul modern, care atrage dupa sine o tensiune arteriala ridicata. Iar tensiunea ridicata a fost identificata ca fiind o alta cauza a aparitiei hemoroizilor.

Legat de obiceiurile alimentare, s-a constatat de asemenea ca persoanele care au tendinta de a manca foarte condimentat sunt mai susceptibile de a fi afectate de hemoroizi.

Si nu in ultimul rand, un rol important in aparitia hemoroizilor il are factorul genetic. Daca cei din familia ta au fost afectati de hemoroizi, atunci si tu ai sanse destul de ridicate de a suferi de aceasta problema.

Asadar, daca aceste motive iti suna familiare, atunci trebuie sa ai grija pentru ca este posibil sa suferi de hemoroizi fara sa o stii inca. Asta pentru ca in stadiul incipient hemoroizii interni sunt foarte dificil de detectat. La inceput, o sa simti o senzatie de mancarime in zona anala si o sa poti observa o pata rosiatica, provocate de hemoroizi. Mai apoi acestea se vor intensifica, sporindu-ti disconfortul (detalii aici).

Ceea ce este important sa intelegi este ca, cu cat descoperi problema hemoroizilor mai devreme si cu cat actionezi mai prompt, cu atat vei suferi mai putin. Preventia este cfel mai bun tratament si pentru asta terebuie sa mergi in fiecare an sa faci o examinare. In acest fel vei descoperii inca din faza incipienta daca au aparut unele probleme.

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE