Sari la conținut

Afla ce sunt hemoroizii si cum se trateaza cel mai eficient

ce sunt hemoroizii si cum se trateaza

Servicii Proctoline

Pentru a vedea serviciile oferite de clinica Proctoline faceti click pe Servicii Proctoline!

Contact Proctoline

Pentru detalii despre toate cele 14 Clinica Proctoline (locatie, numere de telefon si programari) faceti click pe Contact Proctoline!

Articole Proctoline

Pentru a vedea toate articolele medicale faceti click pe Articole Proctoline!

Ce sunt hemoroizii si cum se trateaza? Hemoroizii sunt o problema foarte des intalnita, cu precadere in randul persoanelor de varsta medie.Acest fapt nu inseamna ca tinerii, copiii sau batranii nu pot fi si ei afectati

Desi majoritatea persoanelor asociaza aparitia hemoroizilor cu statul prelungit pe scaun, cauzele aparitiei hemoroizilor sunt multiple si mult mai complexe.

Dintre acestea, mai putem aminti: constipatia, sarcina, imbatranirea, boli de ficat, tumori la nivelul rectului, etc. In cazul in care te intrebi ce sunt hemoroizii, afla ca acestia sunt dilatatii ale venelor de la nivelul canalului anal si al rectului inferior sub forma unor pachete hemoroidale ce pot atinge dimensiuni extrem de deranjante. Acestia pot fi exteriorizati prin anus, complicandu-se in diferite moduri – sangerare prin fisura la baza acestora sau prin fistula venoasa, tromboza hemoroidala sau prolaps. De asemenea, este bine sa cunoasteti faptul ca hemoroizii sunt de doua feluri: interni (situati in interiorul canalului anal) si externi (situati, evident, in exteriorul acestuia).

Hemoroizii interni, cel mai frecvent tip de hemoroizi, apar in interiorul anusului si nu cauzeaza durere, dar pot provoca sangerari minore. Astfel ca, in cazul in care identificati urme de sange in scaunul dumneavoastra, trebuie sa luati in calcul aceasta varianta si sa va prezentati la medic pentru investigatii amanuntite.

Spre deosebire de hemorizii interni, cei care sunt de obicei durerosi si pot provoca de asemenea si sangerari sunt hemoroizii externi.

In orice caz, ambele tipuri de hemorioizi trebuiesc tratate cu seriozitate si constiinciozitate in vederea unei vindecari cat mai corecte si cat mai complete deopotriva.
Hemoroizii sunt des intalniti la persoanele a caror alimentatie este bazata exclusiv pe mancare picanta si foarte condimentata care stimuleaza aparatul digestiv ceea ce determina o crestere a nevoii de sange in cadrul acestuia. De asemenea, hemoroizii sunt o problema des intalnita in randul femeilor insarcinate deoarece in aceasta perioada uterul femeilor se mareste si necesita o cantitate ridicata de sange in zona bazinului inferior.

Simptomul principal al hemoroizilor este durerea in timpul procesului de defecatie. De asemenea, hemoroizii sunt asociati destul de des cu constipatia, simptom care apare indirect in cadrul persoanelor care sufera de hemoroizi. In concluzie, este ideal sa cunoastem din timp specificul acestei boli pentru a o putea preveni si pentru a trata hemoroizii in mod corespunzator, in cazul in care ne confruntam cu o astfel de problema.

Clinica Proctoline este in Romania pionierul tratamentelor pentru hemorozi fara operatie si fara intrenar. De peste 20 de ani folosim cele mai avansate si eficinete metode noninvazive si minim invazive de tratament pentru a inlatura hemoroizii. Prin urmare, medici nostri au o vasta experienta si sanatatea dumneavoasta este pe maini bune!

Urmareste paginile noastre

Urmareste informatii despre Clinica Proctoline in retelele de socializare

Vrei sa te sunam noi?


    DESPRE NOI

    Inca din august 1997 se deschide la Bucuresti Clinica Proctoline, prima clinica privata specializata in tratamentul afectiunilor anorectale. Clinica Proctoline a adus in Romania metode noi de tratament pentru
    afectiunile anorectale, care pana atunci se rezolvau doar prin operatie chirurgicala clasica.

    URMARESTE PROCTOLINE