Cum sa pleci sanatos in vacanta!


 

 

Cateva informatii pe care trebuie sa le aveti inainte de a pleca in vacanta, pentru ca aceasta vacanta sa nu devina memorabila pentru neplacerile create de starea de sanatate.

 

Sa presupunem ca vreti sa plecati in vacanta si sunteti constipat, ati gasit de curand sange pe hartia igienica si pe scaun (sange rosu, puternic)

 

In toate aceste cazuri trebuie sa faceti un consult proctologic inainte sa plecati in vacantaVa doare anusul foarte tare. Cateodata simtiti o durere ascutita, dar doar atunci cand va miscati intr-un anumit fel.

 

Inainte de toate trebuie sa stiti sigur daca aveti o fisura sau un hemoroid in zona anusului.

 

Care este diferenta dintre cele doua?
1. Hemoroidul. Este de fapt un vas de sange care s-a iritat si marit si acum va cauzeaza disconfort si sangerari. Poate fi interior sau exterior. Daca aveti un hemoroid exterior, il puteti simti, iar cand este foarte inflamat va arata ca o galma mare, albastruie in jurul rectului. Cel intern poate fi gasit in urma unei examinari


2. Fisurile sunt de fapt mici rupturi in mucoasa din si din jurul rectului si cauzeaza aceleasi simptome, cum ar fi o durere arzatoare si sangerari. Pentru a confirma un diagnostic de fisura anala, medicul proctolog va trebui sa faca o examinare fizica. In cele mai multe cazuri, doctorul va fi cel care va vedea fisura sau fisurile, daca sunt mai multe.
Tratamentele variaza de la individ la individ si depind de tipul si gravitatea situatiei. Fisurile anale pot fi clasificate in doua categorii. Pot fi fie acute, fie cronice, depinzand de perioada de timp de cand aveti fisura.

a) Daca aveti fisuri anale acute, acestea vor reactiona ca oricare alte mici taieturi ale pielii: de multe ori se vor vindeca de la sine in cateva saptamani. Cu toate acestea, s-ar putea sa aveti nevoie de un tratament pentru durere si disconfort. Doctorul va poate prescrie un laxativ pentru a va ajuta sa aveti scaune mai moi si o defecatie mai usoara.
    S-ar putea sa aveti nevoie de un anestetic local (gel sau unguent) pe care il aplicati direct pe zona afectata. Anesteticul (de obicei lidocaina) actioneaza prin desensibilizarea pielii, ajutandu-va sa va usurati durerea ascutita si severa de care este posibil sa aveti parte in timpul defecatiei. Daca aveti dureri arzatoare, prelungite, dupa defecatie este posibil sa va fie prescris un analgezic, cum ar fi ibuprofenul.
    
    b) In cazul in care fisura persista dupa tratament, ea poate deveni cronica. O fisura cronica poate necesita operatie. Astazi se fac doua tipuri de operatii, dilatarea anala si sfincterotomia interna laterala.

    Suferiti fie de hemoroizi, fie de fisuri anale cronice? Dupa ce asculta sfaturile doctorilor, oamenii se indreapta spre metode alternative de tratament. De ce?
-    Pentru a evita operatia atunci cand acest lucru este posibil
-    Deoarece niciunul dintre aceste tratamente conventionale nu ataca radacina problemei, astfel incat remediaza doar temporar fisurile.


Nu mai lasati durerea provocata de fisurile anale sa va conduca viata si alegeti sa fiti capabil sa traiti zilele de VACANTA din plin!


DISTRIBUIE PE:
printeaza articol trimite articol
Proctoline VIDEO